Winnen: voedingsprogramma op maat, inclusief persoonlijke begeleiding.

1 mei 2017

[Lees ook de voorgaande blogs van Moeddha waarin ze haar ervaringen deelt met afvallen met Nederland Slank.]

Ik ben alweer een aantal weken op mijn streefgewicht. Iets er onder zelfs. Maar dat is geen prestatie op zich, want ik had een heel schappelijk streefgewicht afgesproken met Liesbeth, in verhouding tot mijn lengte. Geen streefgewicht dat ik al jaren niet heb gehad, maar gewoon een gewicht dat bij me past. Nu. Op deze leeftijd, met deze levensstijl. Realistisch, haalbaar.

Ik moest bij het bepalen van mijn streefgewicht denken aan een uitspraak van een moeder op het schoolplein, die ik zelf nog altijd heel treffend vind: ‘Op onze leeftijd (lees 40+) lijkt het wel, of oud of dik!’ Ik herken dat en vind mezelf slanker niet per definitie mooier of aantrekkelijker. Het is echt een beetje zoeken naar een evenwicht tussen vet en het slapper wordende vel. Als ik teveel afval, tekent mijn gezicht (ingevallen wangen en meer rimpels) en houd ik te weinig borsten over. Als ik te zwaar ben ontsiert het vet, onder de slappere huid van mijn dijen, mijn lijf op een onnodig bobbelige manier. Dik of oud dus. Treffend. En humor! Ook belangrijk.

Fase twee van het plan stopt op het moment dat je je streefgewicht hebt gehaald.

Dan mag je langzaamaan meer voedingsmiddelen aan je lijst toevoegen en grotere porties gaan eten. Dat alles gaat in stappen, onder begeleiding. Via skype. Voor mij blijft dat nog altijd een heel sterk onderdeel van het hele plan. De persoonlijke, langdurige begeleiding en contactmomenten. Zeker op het moment dat het streefgewicht bereikt is en je je eigen weg moet gaan vinden in je nieuwe levensstijl. Je jezelf en je lijf weer op een nieuwe manier moet gaan vertrouwen. Het voelt als een stok achter de deur, een ijkpunt, stimulans en uitlaatklep. En daarbij is het ook gewoon informatief. Voorlopig ben ik met grotere porties, meerdere producten en toevoegen van mijn persoonlijke ‘old time favorites’ als pindakaas en makreel, keurig op gewicht gebleven. Het eten op gezette tijden geeft me nog altijd veel structuur en steun.

Ik heb echt het gevoel dat DAT, voor mijn lijf in ieder geval, het grote verschil maakt.

Als ik tussendoor trek heb, zin in iets lekkers, heb ik me tot nu toe nog goed kunnen redden met mijn twee nieuwe wapens: mindfulness en gekookt water! Ik probeer even stil te staan bij mijn foodcrave. Aandacht te hebben voor het simpele feit dat het er is, diep adem te halen, om vervolgens een beker gekookt water voor mezelf in te schenken. Soms met wat vers gesneden gember voor de smaak. En so far helpt het elke keer. Mijn eetbehoefte verdwijnt. Ik blijk vaak eigenlijk vooral dorst te hebben in plaats van trek.

Ik vond het altijd lastig om genoeg te drinken.

Thee en koffie schonk ik regelmatig in, maar aan het eind van de dag had ik een heel spoor van halfvolle bekers achter me gelaten. Ik dronk het nooit op. Daarnaast nog twee liter water drinken lukte uiteraard al helemaal niet. Ik vond het ook niet lekker, zo’n kledder koud water in mijn buik. Ondertussen stopte ik wel de hele dag van alles in mijn mond. Resten eten die de kinderen op hun bord lieten liggen. Tijdens het koken had ik al een halve maaltijd op. Ieder proefhapje’ in winkels en ieder dropje op de toonbank bij benzinestations en drogisterijen vonden bij mij aftrek. Niet gretig. Vooral onbewust. Eten omdat het voor je neus staat, er is, zonder je af te vragen of je er trek in hebt. Laat staan behoefte. Maar genoeg drinken lukte me niet.

En nu dus wel. Door het eten op gezette tijden. Een vergroot bewustzijn. En door warm water te drinken in plaats van koud. Ik lijk een oud patroon te doorbreken. Zoals gezegd is de snackbehoefte niet weg, maar hij is goed te controleren. En dat geeft een fijn gevoel. Dat ik beter luister naar mijn eigen lichaam. Meer aandacht heb. En beter voor mezelf zorg.

Ik voel me enorm veel lekkerder in mijn vel dankzij Nederland Slank.

Fysiek en mentaal. En dat is natuurlijk iedereen gegund! Vandaar dat Mamaschrijft, namens Nederland Slank, iemand gelukkig mag maken met een gratis programma.

Win: een op maat gemaakt voedingsprogramma en persoonlijke begeleiding

Zou jij ook graag willen afslanken op een gezonde en verantwoorde manier? Ik mag een op maat gemaakt voedingsprogramma inclusief persoonlijke begeleiding t.w.v €899,- weggeven.

Het enige dat je hoeft te doen is hieronder in de comments of op Facebook onder de post te reageren dat je interesse hebt. Ik wens de gelukkige winnaar/-nares alvast heel veel succes en ik zou het leuk vinden om over de ervaringen te lezen op Mamaschrijft!

Lees verder:

Afslanken met Nederland Slank

Afvallen zonder honger lijden en strak dieet.

6 Reacties

 1. Sigrid

  Wat zou ik dit voedingsprogramma graag winnen! Na de geboorte van mijn tweede kindje, alweer bijna 2 jaar geleden, ben ik de balans fysiek en mentaal een beetje kwijt. Dagelijks te veel of te weinig eten, ongezond eten en vooral ongestructureerd eten. Ik hoop dat structuur en begeleiding ervoor kunnen zorgen dat ik die balans weer terug krijg en die extra kilo’s eindelijk ook voor de langer termijn kwijtraak. Ik ga heel hard duimen!

  Antwoord
 2. Sara Jansen

  Volmondig interesse!

  Antwoord
 3. O. Prins

  o wat een een geweldige prijs, dit heb ik echt nodig. Een stok achter de deur, alleen redt ik het niet.
  Ik ben 46 en heb veel overgewicht, lijkt me heerlijk wat kilo’s kwijt te raken.

  Antwoord
 4. JMD

  Absoluut interesse in dese fijne methode. Net die stok achter de deur die ik nodig heb.

  Antwoord
 5. Marjolijn

  Lijkt me heerlijk om weer lekkerder in mijn 40 plus vel te zitten!

  Antwoord
 6. Sterre

  Al langer op zoek naar een stok achter de deur, maar het lukt maar niet om de cirkel te doorbreken! Ondertussen wel te zwaar en daardoor lichamelijke klachten, dus dit klinkt als een uitkomst 🙂 Na de zomer kan ik door een geplande operatie ook nog eens een periode niet sporten, dus ik zou heeel graag voor die tijd wat meer op gewicht zijn. Duimen dus!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.