Zelf maken: 4x lekkere en gezonde ijsjes

Bij mooi weer horen ijsjes. Maar als het even kan wel een gezonde variant. Daarom deze 4 gezonde recepten!

Yes, het wordt weer zonnig weer! En bij zonnig weer krijg ik standaard een aantal keer per dag de vraag van mijn kids of ze een ijsje mogen. Ik kan ze geen ongelijk geven. Mooi weer en ijsjes eten horen nou eenmaal bij elkaar. Tegenwoordig maken we ze zelf. Zodat we ook eens een gezonder ijsje eten. En dat zelf maken is echt hartstikke simpel, gezond en lekker. Ik heb 4 fijne recepten voor gezonde ijsjes.

4 gezonde recepten voor ijsjes:

1. Frambozen-blauwe bes waterijsje

Dit heb je nodig:

  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Water
  • Honing
  • Keukenmachine en vormpjes

Doe de frambozen, water en honing in een blender en mix het fijn. Roer per ijsje een paar blauwe bessen erdoor en giet in ijsvormpjes. Hup, de vriezer in en klaar.

Lees ook: Ijspops zijn heerlijk en met dit recept zo gemaakt.

 2. Watermeloen-limoenijsjes

Dit heb je nodig:

  • Stukjes watermeloen
  • Sap van limoen
  • Ijsjesvorm

 3. Bananenijs

Om dit ijsje te maken heb je alleen maar bananen nodig. Makkelijker kan niet. Snijd een banaan in stukjes en leg het in de vriezer. Doe ze de volgende dag in de blender of staafmixer et klaar is je ijs! Je kan dit ijsje nog een beetje opvrolijken door gezonde toppings te gebruiken. Denk aan stukjes pure chocolade, walnoten, amandelen, blauwe bessen of een schijfje fruit.

Pureer de watermeloen en het limoensap tot een glad mengsel. Stort dat in een ijsjesvorm, steek de stokjes erin en in plaats de ijsjes in de vriezer.

4. Romige avocado-ijsjes

Ben je meer van de romige (en gezonde) ijsjes? Dan is dit heerlijk om te maken: avocado-ijs met (kokos)melk en honing. Hier zie je hoe je ze maakt.

 Eet smakelijk!

Lees ook: Drie keer lekker en gezond ontbijten.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: Zelf maken: gezonde fruitsnoepjes. - mamaschrijft

Type to Search

See all results