Zondigen mag. Zolang je het maar goed doet.

25 januari 2016

Zondigen tot je een ons weegt

Een nieuw jaar, een leeg boek, en nieuwe kansen. Zo voelt het. Tijd om goede voornemens werkelijkheid te maken. Al heb ik eerlijk gezegd nooit echt een lijstje met goede voornemens, maar als ik er dan toch eentje zou moeten noemen dan is het wel ‘gezond eten, voor mijzelf en voor mijn kids’. En daarbij hoort dan ook ‘meer tijd investeren in kokkerellen en het uitproberen van nieuwe recepten’. Helaas lukt dit minder vaak dan ik zou willen, dus bij deze toch een goed voornemen! Want lekker eten, dat is toch wel iets waar ik blij van word. En lekker eten kan variëren van een heerlijke caesar salad tot een patatje oorlog. Maar eerlijk gezegd, als lekker eten ook nog eens gezond is, dan kan ik het nog meer waarderen. Mijn grootste zonde is toch wel chocola. Liefst elke dag een beetje.

Met mate

Sinds de komst van mijn kinderen eet ik veel verser en gezonder dan voorheen, en de fruitschaal was nog nooit zo goed gevuld als tegenwoordig. Maar zo nu en dan besluipt me toch de vraag of ik wel gezond genoeg eet volgens de normen van deze tijd. Alle berichtgeving rondom suiker, superfoods en zelfs paleo zet me aan het denken. Ik ben zelf van mening dat je alles met mate en in balans moet doen. Chocola eten mag best af en toe, maar niet de hele dag door. Chips idem dito maar niet elke dag. Superfoods, ook prima voor de afwisseling, maar niet de hele dag alleen dat. Logisch wel toch?

Dit brengt mij dan ook bij de titel van mijn blog: Zondigen tot je een ons weegt. Dit zijn namelijk niet mijn woorden, maar dit is de titel van het boek van Carina Noordervliet. Ik kende dit boek nog niet, maar ik werd direct aangetrokken door die titel en door de kaft waarop een stuk chocola staat in 3D. In dit boek gaat het namelijk niet over wat je allemaal niet mag eten, maar juist over wat je wel mag eten.

Fuck diëten, love food

Wederom typerende woorden van Carina, die in grote letters op de achterkant van het boek staan. En dat zet meteen de toon van het boek. Na het lezen van het voorwoord wordt het al snel duidelijk: ze gelooft niet in knagen op blaadjes sla, sobere diëten en dure shakes. Dat houdt niemand vol en daarom draait ze het om. “In mijn boek gaat het om wat er allemaal wel mag. Mijn motto is: ZONDIG, maar doe het goed”. In haar boek wil ze laten zien dat zondigen en afvallen wel samen gaan en wil ze de liefde voor lekker eten weer terug laten komen.

Fuck dieten. Love food

Zondigen mag. Zolang je het maar goed doet.

Bangmakerij rondom voeding

Er zijn tegenwoordig veel trends rondom voeding, en vooral ook veel bangmakerij. Zo zouden we vooral geen pasta, aardappel of brood moeten eten en vooral wel superfoods. En van suiker en verzadigd vet krijgen we kanker. Tuurlijk weten we dat teveel suiker niet goed voor ons is, maar we moeten niet doorslaan, vindt Carina. Omdat we niet alle achtergrondinformatie hebben van elk product, ontstaat er verwarring rondom voeding en diëten. Want hoeveel zaadjes moet je eigenlijk eten om een mooie glanzende huid te krijgen?

Zondigen en toch afvallen

Gezond eten is fijn maar af en toe jezelf verwennen is ook fijn en geeft rust, vindt Carina. En het is gezellig om samen met anderen te genieten van lekker eten. Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken waarin Carina je alles vertelt over eten, goede keuzes maken en er voor zorgt dat je vooral af en toe kunt zondigen terwijl je toch wat kilo’s kwijt raakt. Hoe? Door normale voedingsstoffen en producten te eten en niet extreem te gaan diëten door voedingsgroepen zoals suiker en koolhydraten te schrappen. Klinkt allemaal best logisch en goed haalbaar, en daarom extra leuk om haar onderbouwing erbij te lezen.

De titels van de hoofdstukken zijn: verander je gedrag, gedragspatronen, inzicht in jezelf, tips en trucs en kies, geloof en geniet.

Rode wijn is niet beter dan witte

Tevens vind je in het boek allerlei producten en restaurantjes waar ze regelmatig ‘zondigt’ . Ook deelt ze heerlijke, maar niet allemaal heel gezonde recepten in het boek voor bijvoorbeeld pekingeend, karamel met zeezout en een goede hamburger met spek en kaas. Ook al zegt ze in het boek dat ze zelf geen voedingsdeskundige is maar meer een ervaringsdeskundige, ze geeft wel allerlei feitjes met uitleg over eten. Wist je bijvoorbeeld dat je helemaal niet dikker wordt van witte wijn dan van rode wijn? Of dat je niet dik wordt wanneer je na 20:00 eet? Kortom, een fijn boek om alles rondom voeding eens in een ander daglicht te zien en om de balans te vinden in je eetpatroon.

Dit zegt Carina over zichzelf:

‘Ik ben Carina Noordervliet. Gewichtsconsulent, voedingsdeskundige van de Telegraaf en ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen. Na een jarenlang gevecht met de kilo’s heb ik een aantal jaar geleden de knop omgezet en ben ik 18 kilo afgevallen. Door gezond, voedzaam, lekker te eten en op zijn tijd goed te zondigen, is het gelukt.’

WIN! Meer informatie over Carina vind je hier en, heel fijn nieuws, ze stelt maar liefst 3 boeken beschikbaar in een winactie! LIKE&SHARE dit bericht op je eigen pagina en wordt vrienden met zowel mamaschrijft als de pagina Zondigen tot je een ons weegt. Volgende week worden de winnaars bekend gemaakt. Succes!

Lees ook:

Gezond eten. Het draait om de balans

Calorieen tellen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.