April doet wat hij wil. Maar qua interieur kan het niet misgaan met deze tips.

6 april 2016

Het is april en hoppa, de eerste ECHTE mooie lentedag hebben we alweer achter de rug. Dit smaakt naar meer! Nu was ik vorige week nog verwoed bezig met de lente schoonmaak en binnen alles aan het opfrissen ( ja de woonkamer heeft een nieuw jasje gekregen, volgende week het resultaat van mijn eigen mini-makeover). Maar nu met die mooie dagen buiten ben ik helemaal in de tuinsferen en ben ik flink wat inspiratie aan het opdoen, aangezien mijn eigen tuintje er binnenkort echt aan moet geloven. Zoveel inspiratie, wordt mijn tuintje omgetoverd in the natural look, zwart/wit of gaan we voor mediterrane sferen?

tuin inspiratie (1)

We zullen het zien, het is nu alleen weer even wachten op wat mooi weer. April doet immers wat hij wil. En om de nieuwe maand te vieren, deel ik hierbij weer mijn:

The Flavour of The Month April

Flavour of the month April

Flavour of the month April

 

 

In april waait er voor mij altijd een frisse wind, zowel letterlijk als figuurlijk. Buiten stijgt langzaam de temperatuur maar het blijft nog frisjes. Tegelijkertijd wordt het ook steeds groener om ons heen, de lucht wordt blauwer en het is langer licht. Daarnaast zie ik de etalages van de winkels veranderen. Alles en iedereen wordt een beetje ‘opgefrist’. Daarom voor mij in april lichte frisse kleuren en materialen. Denk aan kleuren zoals licht roze, zeegroen en mint. Transparante materialen zoals glas en fijn koperdraad. De ‘groentrend’ zet stug voort en is er in veel verschillende variaties. Hier in de vorm van lamp Spruitje ( links onder) met daarnaast de wonderlijke Air Plant. Deze zogenaamde Air Plants of Tillandsia kunnen gewoon in de lucht hangen. Ze komen officieel uit Midden en Zuid Amerika. De meeste Air Plants hebben nauwelijks wortels en groeien van oorsprong tegen bomen of rotsen. Ze zijn erg gemakkelijk in onderhoud en hebben nauwelijks water nodig. Hier nog wat andere variaties van dit wonderschone groen.

air plant collage (1)

 

DIY stoere opberger met deksel

Voordat we weer in het lente zonnetje gaan luieren stropen we de mouwen nog even op en gaan we aan de slag met een zelfmaker. Het is de eerste die ik hier deel, dus we beginnen (relatief) makkelijk.

Super gave DIY opberger

Super gave DIY opberger

Je hebt nodig:

  • Een metalen bak. Deze kun je op marktplaats vinden, ze zijn er in diverse kleuren en afmetingen. Het is maar net wat je mooi vindt.
  • Vier zwenkwielen, te vinden bij de bouwmarkt. Hier gebruiken we kleine zwenkwieltjes. Wil je een stoerder effect kies dan voor grotere wielen.
  • Multiplexplaatvuren, te vinden bij de bouwmarkt
  • Boor
  • Decoupeerzaag
  • Schroeven om de wieltjes vast te zetten
  • Schuurpapier

Aan de slag!

Zet de zwenkwieltjes vast onder de metalenbak. Heb je geen ervaring met boren? Kijk dan even op de kluswijzer van Karwei voor handige tips. Wanneer dit je eerste DIY klus is dan mag je nu ook al in je handen klappen en wat mij betreft is de klus geklaard. Voila een mooie stoere verrijdbare opberger voor het speelgoed van je kids! Wil je toch een stapje verder? Meet dan nauwkeurig de omtrek van de bovenkant van de bak. Teken de afmetingen uit op het hout en zaag het deksel uit. Met een speciaal boorstuk zaag je een cirkeltje in het midden van het deksel (diameter 2 cm is al voldoende) Schuur even de randjes van het hout glad en je deksel is klaar!

Nu moet ik eerlijk bekennen dat deze DIY klus is bedacht en uitgevoerd door een heel handig vriendinnetje. Bedankt Monique van Biljouw! Ga je zelf aan de slag met deze zelfmaker? Leuk om jouw eindresultaat te zien. En heb je zelf een leuke DIY klus, laat het me weten.

Heb je helemaal geen zin om te klussen en wil je wel een simpele opberger? Hier nog een paar leuke tips om bijvoorbeeld alle leesboekjes op te bergen.

Originele opbergbakken

Originele opbergbakken

 

Hoe makkelijk is dit! je koopt een draadmand of stoere metalen bakken, zet het op een kastje waar de kids eventueel makkelijk bij kunnen en klaar is kees! Deze witte en mintgroene draadmandjes komen van de Kwantum en kosten 5,- per stuk, metalen bakken zijn te vinden op Marktplaats. Prijzen variëren, maar rond de 5 a 10 euro heb je al een leuke! Nog een leuk voordeel van deze budget opberger, je hoeft niks op te hangen en dus ook niet te boren.

Veel klus en opbergplezier!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.