De buitenkant van je huis gereedmaken voor het najaar.

Een huis heeft onderhoud nodig. Soms is dit groot onderhoud en soms zijn het maar kleine klusjes. Het tijdstip wanneer je bepaalde klussen gaat uitvoeren is van belang.

Binnenklussen kun je het gehele jaar doen, maar de buitenkant van de woning kun je meestal pas goed uitvoeren bij goed weer. Het is daarom belangrijk om bepaald onderhoudsklussen aan de buitenkant van de woning in de lente en de zomer uit te voeren. Niet alleen heb je dan betere weersomstandigheden, de buitenkant is dan ook weer goed bestand tegen het komende herfst- en winterseizoen. Welke buitenklussen zijn belangrijk om nu alvast uit te voeren?

Schilder de kozijnen

Houten kozijnen en deuren hebben in de herfst en de winter enorm veel te verduren. Jaarlijks of tweejaarlijks de kozijnen schilderen is dan ook noodzakelijk. Aangezien het voor de kwaliteit van de verf niet verstandig is om beneden de 10° Celsius te gaan schilderen, is de zomer het juiste moment om de buitenschilder langs te laten komen. De buitenschilder zal tevens kijken hoe de staat van de kozijnen is en eventuele houtrot gaan herstellen. Dit is wel zo verstandig voor de komende winter.

Last-minute verbouwen

Als je altijd al een dakkapel hebt willen plaatsen, dan moet je dit in de zomer doen. Op de plek waar de dakkapel geplaatst moet worden zal een groot open gaat ontstaan en je moet er niet aan denken dat je dan last hebt van veelvuldige plensregens. In de zomer is de kans op mooi weer het grootst, zodat je geen tijd hoeft te besteden om alles vochtvrij af te plakken.

Reinig en repareer de dakgoten

Je zult het altijd zien dat de goot overloopt bij slecht herfstweer. Denk er daarom aan, dat de zomer juist een ideaal moment is om al je dakgoten even na te lopen en schoon te maken. Je kiest gewoon een mooie dag in de zomer uit om het dak op te gaan met een borstel om de goot uit te borstelen en test dan gelijk met water of alles goed wegloopt. Kijk ook of er scheuren in de goot zitten en repareer dit en plaats ook roosters voor de afvoeren. Zo hoef je niet bang te zijn, dat je komende herfst last zult krijgen van verstoppingen.

Isoleer de buitenkranen

Je kunt nooit voorspellen hoe hard het komende winter gaat vriezen, dus wees er bij voorbaat op tijd bij met het isoleren van buitenkranen. Dit wordt nogal eens vergeten, zodat je in de winter met beschadigde leidingen zit. Isoleer de kraanleidingen aan zowel de binnen- als de buitenzijde en laat de vrieskou nu maar gaan komen, je kranen zullen er tegen bestand zijn.

Lees ook:

Inspiratie en musthaves voor een hotel interieur

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results