De trends op de vt wonen & Design Beurs.

Oktober is Woonmaand en dat merk je aan alles om je heen. De winkels stromen langzaam vol met de mooiste en nieuwste wooncollecties.

Zelf ben ik ook nog volop bezig met de laatste bestellingen voor de Pippersshop voor komend winterseizoen en de feestdagen. Ja, want die staan zo weer voor de deur! Daarnaast zijn er talrijke woonbeurzen en volgt het een na het andere trendrapport. Jullie zullen deze maand (naar een zomerstop) dan ook weer veel van me horen.

VT Wonen & Design Beurs

Vorige week van 2 t/m 7 oktober 2018 vond de vt wonen & design beurs plaats in de RAI in Amsterdam. De vt wonen & design beurs brengt ieder jaar, bij de start van het woonseizoen, alle wooninformatie onder één dak. Dus deze staat dan ook ieder jaar in mijn agenda.

Het vt Wonen huis is uiteraard de MUST SEE op de beurs. Naast hun stijlkamers werden er dit jaar veel van de vt wonen producten uit de nieuwe collectie gepresenteerd. Wat me dit jaar echt opviel op de beurs was het blijvend gebruik van de kleur roze in combinatie met warme bruin en roest tinten.

Veel roze interieur op de VT wonen beurs

Veel roze op de vt wonen beurs

Het geheel deed wat meer minimalistisch aan dan de afgelopen jaren. Ook werd er weer veel gebruik gemaakt van unieke vintage en industriële vondsten voor een eigen stijl.

De trends op de vt wonen & Design Beurs.

Interieur met zwart, marmer, goud en messing

We zien ook steeds meer zwart in het interieur en niet alleen op de wanden. Hierboven een geheel zwarte keuken inclusief zwarte kraan!

De trends op de vt wonen & Design Beurs.

Marmer is ook een blijvertje alleen zien we meer zwarte varianten. En met goud of messing blijf je een statement maken in huis.

Naast het vt wonen huis, zijn de woonhuizen van Ariadne At Home en Eigen Huis & Interieur voor mij favoriet.

De trends op de vt wonen & Design Beurs.

Minder rotan & botanische looks dit jaar maar veel verweerde vintage materialen en het gebruik van linnen. Ik kreeg een beetje een romantisch back to basic gevoel gewikkeld in een warme deken bij het Ariadne At Home huis. De trends op de vt wonen & Design Beurs.

Prachtig die roze gekalkte muren of toch niet? Het is behang van de Behangfabriek, super gaaf! Ook hier weer veel gebruik van linnen. De prachtige tafelkleden en kussen die je hier ziet zijn van By Molle. Ik kon zelf de verleiding natuurlijk niet weerstaan en er liggen dan ook een paar prachtexemplaren op mijn bank thuis.

Baden in luxe

Wat ik leuk vind om te zien is dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de styling van de badkamer. Geen saaie witte tegels meer maar prachtige oude “witjes”, in de meest fantastische kleuren, bronzen en gouden kranen. Het letterlijke gevoel van baden in luxe!

Alhoewel ik werkelijk alles mooi vind aan dit huis en ik zo copy past naar mijn eigen stekkie zou willen doen, is het wel een erg vrouwelijke stijl. Wil manlief zich hier ook thuis in voelen dan moeten we wel wat roze deleten en vervangen door stoere donkere kleuren.

De trends op de vt wonen & Design Beurs.

Veel minder romantisch en vrouwelijk was het dit jaar bij het huis van Eigen Huis & Interieur. Hadden ze vorig jaar nog een over de top overdadig kleurrijk huis waar je U tegen zei en waarvan ik dacht “zo die durven”! Dit jaar was het een stukje ingetogener.

Eigen Huis & Interieur

Het Eigen Huis & Interieur paviljoen was een mix van Scandinavisch, Japan en Dutch Design. Sober en minimalistisch.

De trends op de vt wonen & Design Beurs.

Natuurlijk heb ik nog veel meer moois gezien, teveel om allemaal de aandacht te geven. Wel wil ik nog even de nieuwe home collectie van H&M in de spotlight zetten. Hun wooncollectie is echt de moeite waard.

Mooie warme herfstkleuren, donkerblauw, warmgeel, roestbruin en hier ook weer veel linnen. Hun stand zag er dan ook prachtig uit mede dankzij de styling van Theo-Bert Pot – The Nice Stuff Collector. Niet alleen voor in huis maar ook de collectie voor de kinderkamer is super cute. Volgend blog nog meer inspiratie want dan zet ik de woontrends voor 2019 op een rij Yay!

Lees ook:

Inspiratie en musthaves voor een hotel interieur

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results