Dit zijn dé tuintrends van 2018.

Ben je er nog niet helemaal over uit wat je met je balkon of tuin gaat doen? Dit zijn de tuintrends voor 2018.

Yeah, we mogen en kunnen buiten weer heerlijk aan de slag! Jullie ook al zo genoten van het zonnetje? Het wordt nu dus echt de hoogste tijd om je tuin, dakterras of balkon aan te pakken.

Ik heb een paar weken geleden al allemaal bloemzaadjes geplant in de tuin bij ons vakantiehuisje. Een mix van wilde bloemen. Daar zou ik over 2 maanden iets van moeten gaan zien. Ben dus heel erg benieuwd. Hier op ons balkon is helaas nog niet veel gebeurd. Wel weet ik al precies wat ik wil gaan doen. Ben je er zelf ook nog niet helemaal uit?

Dit zijn leukste tuintrends op een rijtje.

  • Rotan, rotan, rotan en nog eens rotan. Rotan heeft al enige tijd een echt flinke comeback gemaakt en is momenteel een echte trend. Je ziet het dan ook overal terug. Ik zelf kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.

De Karwei heeft een leuke betaalbare tuincollectie en heeft deze verdeeld in 3 trendstijlen. Natural Living, Hotel Chique en Urban hangout.

  • Natural Living: ‘Warm en natuurlijk’ is hier het motto, dus zet je de basis neer met onbewerkt hout en natuursteen. Vervolgens maak je het af met groene borders, grote kuipplanten en tuinmeubels met een naturel uitstraling. Veel groen in de vorm van grote planten en struiken horen horen ook echt bij Natural Living. Zelf ben ik gek op bamboe. Die geeft gelijk zoveel sfeer. Zet hem in een grote pot zodat hij niet kan gaan woekeren. Lees hier nog meer over de Natural Living trend.
Tuintrends 1: Natural Living

Tuintrends 1: Natural Living

  • Hotel Chique: Een strakke indeling en luxe materialen vormen de basis voor deze Hotel Chique tuin. Creëer verschillende lounge-plekken met tegelvlakken en houten vlonders. En maak het af met opvallende, grote planten. Een Hotel Chique-tuin maak je af met mooie designmeubelen en opvallende kuipplanten. Een grote loungebank komt het mooist tot z’n recht met een of twee ranke bijzettafeltjes ernaast. Wil je een extra-large tuintafel met plek voor veel gasten? Zet er dan halfronde stoeltjes van staal en textiel omheen, om het luchtig te houden. Hier nog meer tips voor een Hotel Chique look.
Tuintrend 2L Hotel Chique

Tuintrend 2L Hotel Chique

  • Urban Hangout: Bij de tuintrend Urban Hangout draait om stads, stoer, staal en steigerhout. Met zwart en naturel hout als basis zorg je dat al het groen er lekker uit springt. Een zwarte muur of schutting is de perfecte stoere achtergrond voor de Urban Hangout waar grote potplanten en kekke meubelen nog beter uitkomen. Helemaal van nu is een bamboe afscheiding en makkelijk aan te brengen. Nog meer Urban Hangout, check hier!
Tuintrend: Urban Hangout

Tuintrend: Urban Hangout

Dus heerlijk aan de slag in de tuin deze mei-vakantie!

Lees ook:

Binnenkijken bij interieurblogger Danielle.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results