DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Een nieuwe trend is het gebruik van underlayment in meubels. Interieurblogger Danielle zette 8 gave items die je zelf kunt maken voor je op een rij.

Januari, heerlijk rustig en weer bijkomen van de feestdagen? No way, ik heb het deze januari drukker dan ooit. Allereerst zijn mijn kleine meiden beiden begin van de maand jarig en moeten er natuurlijke allerlei coole feestje georganiseerd worden. Daarnaast lijkt mijn halve familie en vriendenkring in deze maand voor het eerst het licht gezien te hebben en ben ik zelf bezig met hele spannende nieuwe projecten. Dus hier lopen de social events gewoon lekker door. Maar wanneer jij wel lekker languit op de bank zit dan heb ik hier de leukste DIY klusjes met underlayment.

Wat is underlayment?

Underlayment is een soort multiplex dat zeer sterk, en daarmee constructief te gebruiken is. Underlayment wordt ook steeds meer gebruikt als volwaardig bouwmateriaal, vanwege de mooie basic uitstraling. Een industriële of Scandinavische inrichting gaat heel goed samen met projecten van geperst hout.

Er zit er vast wel een idee tussen die ook jij aandurft. Laten jullie mij je resultaat zien? Of nog beter heb je zelf een leuke DIY klus, deel hem dan.

8x wat je kunt maken van underlayment

Op Pinterest volg ik al een tijdje Momma design deze Italiaanse verzamelt de leukste DIY projecten en Ikea hacks. Deze boom voor in de kids kamer vind ik super leuk en hij is heel makkelijk te maken. Je hebt een grote underlayment plaat nodig van 12 of 18 mm dik. Teken de omtrek van een boom en zaag met een decoupeerzaag de vormen uit. Plankjes maak je van de rest van de plaat en lijm je aan de plaat en daarna schroef je ze vanaf de achterzijden van de boom vast. Je kunt de boom in de muur schroeven of met haakjes aan de achterzijde aan de wand hangen. Makkelijker kan het niet!

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Een chill plek

Hoe gaaf is dit voor de kids? Ok je moet wel de ruimte hebben maar dan heb je ook wel iets. Een heuse stoere chill plek.

DIY: chill plek voor kids.

Lamp

Wil je iets meer uitdaging dan is deze zelfmaak lamp zeker iets voor jou. Leuk voor een stoere jongenskamer. De volledige omschrijving staat op de website van Karwei. Daar kun je trouwens nog veel meer leuke DIY vinden met underlayment.

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Stoer bureau

Origineel en te maken in een handomdraai dit stoere bureau. Je bepaald zelf hoe groot het wordt en je bevestigd hem makkelijk aan de muur. Een andere manier om makkelijk een werkplek in de woonkamer te maken of een teken- en knutselplek voor je kleine is met deze diy van weer Karwei.

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Organizer

Heb je al een mooi bureau staan maar weet je niet waar je al je spulletjes moet laten? Maak dan deze organizer via vtwonen.

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Nachtkastjes

De volgende zelfmaker komt van Tanya van Hoogdalen, net gekozen tot nieuwe blogger voor vtwonen en terecht! Tanya heeft de meest creatieve en erg uitvoerbare ideeën en natuurlijk een interieur om van te smullen. Iedere keer denk ik weer jeetje waarom ben ik daar zelf niet op gekomen, gelukkig hebben we Tanya. Bekijk nu haar eerste blog voor vtwonen waar ze dit mooie multifunctionele nachtkastje maakt.

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

 

Over nachtkastjes gesproken ik geloof dat ik verliefd ben. Kijk die hairpin legs, stoer maar oh zo elegant en je koopt ze gewoon bij de bouwmarkt. Zelf heb ik me door dit ontwerp laten inspireren voor een zelfmaak bureau. Ik laat hem zien in mijn volgende blog wanneer we in mijn nieuwe huisje gaan binnenkijken!

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Ok, ok dit is niet echt underlayment, maar wel een erg leuke, makkelijke en niet kostbare DIY. Je hebt nodig 2 Ekby plankendragers van Ikea. Ze zijn er in 2 formaten, je hebt de grote nodig van 28 diep van 2,50 per stuk. Een stok en touw van de bouwmarkt. Leuk voor de kinderkamer of in de gang voor sjaals maar je kunt er ook leuke plantjes aan hangen.

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Kijk voor nog meer leuke ideeën op mijn We love underlayment board op Pinterest. En laat nu die handjes maar wapperen.

Lees ook:

Interieur trends voor 2018.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results