Een mini make-over: groots effect en zo gepiept.

19 april 2016

Lente make-over

Met deze mooie dagen besef ik pas weer hoe verliefd ik eigenlijk ben op de lente. Het seizoen van vele nieuwe ‘beginnen’. De blaadjes die weer langzaam verschijnen aan de boom, de pas geboren lammetjes in de wei, de geur en kleur van bloesem. De heerlijke frisheid die me tegemoet komt in de ochtend op de fiets en de zon die me na een lange werkdag nog even verwarmt. Heerlijk dat dagdromen maar ondertussen wordt mijn to-do lijst langer en langer. Had ik niet nog een muurtje te schilderen, een tuintafel te verven, een blog te schrijven en, niet geheel onbelangrijk,  een website te bouwen? Tijd voor een make-over! Meerdere eigenlijk.

Afgelopen week ben ik wel vol frisse moed begonnen aan een mini make-over bij mij thuis. Ik heb met weinig een heerlijke plek gecreëerd op mijn dakterras. Oké, zo’n dakterras an sich is al het halve werk, maar ik besefte dat je al met heel weinig opsmuk een heerlijke natural loungeplek kunt creëren. Zie hieronder de foto’s van mijn favoriete plek, de komende maanden:

 

Terras

 

Hout is goud en een instant sfeermaker. We hadden net een oude houten kast gesloopt die buiten stond en zijn beste dagen had gehad. De lades heb ik bewaard en worden nu gestapeld gebruikt als tafeltje. Een grote houten kaasplank dient nu als salontafel. Alle spulletjes had ik her en der in huis staan. Door wat rieten, betonnen en houten items bij elkaar te zetten creëer je een stoere natural look. Heideplanten,vetplantjes en palmen maken het helemaal af.

Een goeie tip: Kijk goed rond in je eigen huis. Vaak kun je dingen die op zolder of in de schuur staan te verstoffen nog prima hergebruiken of een nieuwe plek of functie geven. Zo kwam ook mijn mini-makeover tot stand. Ik verander thuis continue, maar dan wel zonder ieder keer weer de bankrekening te moeten plunderen. Ik vind het een enorme uitdaging om een ruimte een compleet nieuwe look te geven met dezelfde spullen, puur door dingen anders te combineren of items een andere functie te geven. Upcycling heet dat tegenwoordig.

En dan nu nog mijn mini-makeover binnen. De wens van manlief was meer sfeer, kleur en warmte in huis. Tot tegenstelling van mij houdt hij niet zo van wit, grijs en pastels. Hij vindt ons huis, met een lichte grijze vloer, gecombineerd met pastels en veel zonlicht, maar een fletse boel. Ik besloot rekening te houden met zijn wensen en tadaa: in een dag een totaal andere sfeer in onze woonkamer. En daar had ik echt geen klusteam voor nodig.

Een mini make-over met groots effect

Een mini make-over met groots effect

 

Een wand in de woonkamer heeft de kleur Kleigrijs van Karwei gekregen. Dit gaf gelijk een warme en intiemere sfeer. Van mijn schoonvader hadden we nog wat dia’s liggen van zijn bezoek aan New York in de jaren zeventig. Die heb ik bij de fotowinkel laten printen op A2 formaat. Houten lijstje erom heen en voila een persoonlijk, stoer kunstwerk. Ons stoere sisalkleed uit de speelkamer heeft nu een nieuwe plek bij de bank gekregen. Gelijk een mooi contrast bij onze pastel blauwe bank.

Compromis

De schouw is echt een compromis tussen onze stijlen. De ‘gezellige rommeltjes’ van hem, maar dan wel in mijn pastels. Het rek was eigenlijk bedoelt voor in de tuin maar had een ideaal formaat om mijn fotovierkantjes te displayen. In het houten bakje liggen de overige vierkantjes, zo kunnen we de expositie regelmatig wisselen. Je hebt vast net als ik je hele telefoon vol staan met leuke snapshot. TIP: Via Hema Mobile Prints kun je ze op deze schattige vierkantjes laten printen. Voor 10 euro heb je al 45 prints! En van een paar theelichthouders en mokjes heb ik een minituintje gemaakt. Nog meer zien? Neem een kijkje op mijn instagram: dpipper.

Zo zie je maar weer more for less! Dus be creative en allemaal aan de upcycle.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.