Feesttafel: tips voor het dekken van een feestelijke tafel.

Met kerst en oud en nieuw mogen we qua tafeldekking eens lekker uitpakken. Met deze simpele (en betaalbare!) tips van interieurblogger Danielle krijgt je tafel een feestelijk tintje.

YEAH, het is nu echt bijna tijd voor de feestdagen. We hebben er zin in! Toch? Of heb jij ook altijd dat dubbele gevoel met kerst? Enerzijds, (voor de meeste van ons) heerlijk een paar dagen vrij maar tegelijkertijd worden die vrije dagen flink gevuld met de ene na de andere sociale “verplichting” waar we dan echt best druk mee zijn.

Gourmetten met kerst

Dit jaar hebben wij besloten om het onszelf lekker makkelijk te maken. Geen uren zwetend in de keuken om daarna met totaal geen honger meer aan te schuiven aan een vol beladen tafel. Of in een overvolle supermarkt vechtend om de laatste frambozen-champagne-bavarois-taart. Nee! We gaan lekker ouderwets gourmetten, precies zoals vroeger met kerst of en oudjaarsavond en we bestellen natuurlijk al onze boodschappen online!

Feestelijke tafels

Wat ik dan natuurlijk wel weer prachtig vind aan deze dagen, is dat ik helemaal los kan gaan om de tafel feestelijk te dekken. Maar ook daar maak ik het mezelf lekker makkelijk. Ten eerste omdat ik al zoveel blogs, vlogs, voorbij zag komen met de leukste, hipste, mooiste, origineelste, you name it feesttafels, dat het waanzin zou zijn om zelf nog wat te gaan bedenken. En eigenlijk is een mooie feesttafel zo gemaakt!

Mijn favoriete “no stress” feesttafels.

Voor een mooie, creatieve, maar vooral snelle kerstgroene feesttafel heb je eigenlijk maar een paar must haves nodig: dennentakken of eucalyptus. Zelf ben ik fan van eucalyptus. Het staat mooi, ruikt heerlijk en geeft minder zooi dan de dennentakken.

Feesttafel: tips voor het dekken van een feestelijke tafel.

Bruin dun touw of lint, wanneer je lint gebruikt kun je het natuurlijk matchen met je interieur of servies of net dat extra contrast creëren. Ook leuk; maak een naambordje in de vorm van een ster en knijp hem vast op de glazen.

Feesttafel: tips voor het dekken van een feestelijke tafel.

Glitters, dit maakt de feesttafel helemaal al. Helemaal met oud en nieuw! Strooi ze lekker nonchalant over de tafel. Niet op de borden, dat eet niet zo lekker.

Servetten, deze geven net dat beetje extra. Je kunt servetten leuk vouwen maar dat kost best veel tijd, dus een mooi lintje of touw erom heen, stukje groen erin et voila!

Feesttafel: tips voor het dekken van een feestelijke tafel.Kerstballen, deze kun je over de tafel verspreiden of boven de tafelhangen aan een stok of touw. Hier zie je heerlijke macarons bewerkt met een sneeuvlok, dit kun je makkelijk doen met taartversiering. Maar eigenlijk zijn de macarons al mooi en feestelijk genoeg. Verspreid ze over de tafel voor een zoet begin van je kerstdiner. Lekker met een glaasje bubbel.

Vintage kersttafel

Hieronder zie je nog een mooi voorbeeld van een feesttafel in vintage sfeer. Ook hier zie je weer hoe feestelijk eucalyptus de tafel maakt. En heb je niet genoeg servies? Geloof mij, de kringloop ligt nog vol met oma’s bloemetjes servies. Mix het met gewoon simpel wit servies voor een dromerige feesttafel!

Feesttafel: tips voor het dekken van een feestelijke tafel.

Dus lieve mensen, aan tafel allemaal en heerlijk genieten van die feestdagen. Tot in het nieuwe jaar!

Lees ook:

Leuk om zelf te maken: bling bling kerstlichtjes.

25x prachtige jurken en rokjes voor de feestdagen.


Feesttafel: tips voor het dekken van een feestelijke tafel.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results