HEMA, de plek om foto’s af te drukken.

HEMA is fijn voor bijna alles, maar foto's afdrukken kan er echt heel goed. Ook de cadeaus en wanddecoratie zijn te gek.

Foto’s afdrukken. Echt iets waar je even voor moet gaan zitten

Terwijl de kinderen een weekendje uit logeren waren, kwamen Demian en ik eindelijk toe aan de dingen waar je normaal gesproken, dus wanneer je werkt en de kinderen thuis zijn, nooit aan toekomt. Foto’s uitzoeken, afdrukken of samenvoegen in een album is er een van. Jullie vast bekend. Het schijnt dat we sommige dagen wel 100 foto’s maken met onze telefoon, wist je dat? Maar goed. Tijdens een van de kinderloze avonden besloot ik: ik ga het doen. Foto’s uitzoeken! Ik schonk een lekker glas wijn in en genoot van mijn trip down memory lane..  Ik wilde een fotoalbum maken van onze vakantie in Thailand, in 2009 (ahum), en een selectie foto’s maken voor thuis aan de wand. Nadat ik had gegoogled kwam ik uit bij Pixum (ik heb overigens lang getwijfeld of ik de naam wilde noemen, maar ik doe het toch in de hoop dat jullie ‘mijn’ leed, daarover zo meer, wordt bespaard). Ik selecteerde 1 voor 1 foto’s en ging daarvoor maar liefst ruim zes jaar terug in de tijd. Na ongeveer anderhalf uur had ik zo’n 40 foto’s uitgekozen en ik was klaar om mijn bestelling te verzenden.

Wel wilde ik de foto’s graag allemaal zwart/wit laten afdrukken. Vind ik mooier staan. Maar juist díe optie was er niet. Ik belde Pixum want ik dacht: die optie moet er wel zijn, bij HEMA doe ik het ook altijd zo. Nadat ik ruim een kwartier in de wacht had gestaan (want het moest en zou lukken, anders was het toch eeuwig zonde van mijn spaarzame tijd?!), gaf ik op. Later bleek de klantenservice die dag niet bereikbaar, maar dat terzijde. Grrrrr. Dus ik stuurde een mail met daarin de vraag hoe ik de foto’s alsnog in het zwart/wit kon laten afdrukken. Een dag later kreeg ik een mail: ‘Helaas zult u de foto’s eerst moeten omzetten naar zwart/wit en daarna opnieuw moeten uploaden.’ Ja, dikke doei! Eerst omzetten in zwart/wit op mijn eigen computer en dan opnieuw uploaden? Dat zou me op zijn minst nog eens twee uur kosten. Ik tikte HEMA in op mijn zoekbalk en besloot via de oude vertrouwde weg (lees: nooit problemen) foto’s te bestellen. Binnen een half uur was ik klaar. Zo hoort het!

PS: De foto bij dit artikel is een van mijn lievelingsfoto’s. Robijn twee jaar geleden tijdens een heerlijke vakantie in Frankrijk. Dit was in Cassis.

 

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results