Interieur vol Hollandse Helden

Hoe klein Nederland ook is, op interieurgebied gebeuren er grootse dingen! InterieurstylisteDanielle deelt haar favorieten.

Made in Holland

Hoe klein we ook zijn als landje, we doen grootse dingen op het gebied van interieur, en dan specifiek design. Ieder jaar kijk ik weer uit naar de Dutch Design Week in Eindhoven en binnenkort dichter bij huis: het Design Kwartier in Den Haag (27-29 mei 2016). Het is vast de nasleep van Koningsdag dat ik vol trots de behoefte heb om wat nationale toppers in de spotlight te zetten.

Tas-Ka, is er zo een die hoog op mijn favorietenlijst staat. Tas-Ka is een ontwerpstudio opgericht door Jantien Baas en Hester Worst. Ze ontwerpen onder andere fantastische prints en woon- en kinderaccessoires. Ik heb het geluk dat ze een winkel bij mij in de buurt hebben dus kan ik regelmatig verlekkerd in hun snoepwinkel rondlopen. Ik geloof dat (bijna) iedereen in mijn omgeving inmiddels wel eens een ‘Tas-Ka item’ kado heeft gekregen. Een flitsende handdoek voor in de keuken, een kapstok of een knisperhuisje voor de baby. Uiteraard is Tas-Ka ook bij mij thuis goed vertegenwoordigd. Woon je niet in Den Haag of omgeving niet getreurd, online shoppen is een hele fijne optie!

Ontwerpstudio Tas-Ka

Speciaal voor de inmini designvrienden heeft Tas-Ka een nieuwe webshop geopend. Check al het moois hier.

Nog een Haagse topper: studio Snowpuppe. Architect Nellianna van den Baard en industrieel ontwerper Kenneth Veenenbos ontwerpen en maken lampen van papier en hout. Alle lampen worden met de hand gemaakt. Met minimale middelen en natuurlijke materialen willen ze producten maken die de wereld een beetje mooier maken. Aan de lampen ligt het niet, die zijn waanzinnig mooi! De vrolijke en gezellige kleuren zijn ideaal voor de kinderkamer.

Esthex

Last but zeker not least is Esthex, deze keer uit het zonnige zuiden, waar mijn eigen roots liggen. Oprichtster Esther Schuivens werd geïnspireerd door een tekening die ze als vierjarige ooit had gemaakt en dit was het begin van een grote familie knuffels en dieren en andere heerlijke hebbedingen voor de kids en in huis. Ik zou echt wel alles willen hebben uit de webshop.

De prints van Esthex zijn wonderschoon. Zo mooi dat zwart-witte dekentje met visjes. En hoewel ik al klaar ben met de kinderkamers moet dit behang met de panda’s binnenkort ergens komen. Kijk snel op de website voor de mooie kussens, vrolijke rugzakjes en maak kennis met Sofie, Daisy, Elvis, Betty en vele anderen. Tot dusver een greep uit mijn Hollandse Helden.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results