Inspiratie en keukentrends 2018.

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dit zijn de trends voor 2018.

Al een hele tijd lopen wij met het idee om onze keuken een make-over te geven. Niet dat er per se iets mis mee mis, maar omdat hij erg klein is en we vooral graag meer werkruimte zouden willen. Daarnaast is de keuken een centrale plek in ons huis en daar mag best gezellig met vrienden geborreld en gekookt worden.. als er meer ruimte zou zijn. Daarom zouden wij graag onze keuken willen uitbreiden met een eiland/ bar, zonder apparatuur. Onze huidige keuken heeft witte hoogglans lades en kasten en een betonnen aanrechtblad. Wij gaan waarschijnlijk kiezen voor meer hout in de keuken en in het eiland, omdat dat een gezellige sfeer heeft. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends voor komend jaar? Hoe maak je de keuze voor een keuken?

Keukentrends

Allereerst is het goed om te bedenken dat je keuken naar alle waarschijnlijkheid nog jaren meegaat. Dus klamp je niet teveel vast aan de trends, maar kies vooral wat je mooi vindt en wat wellicht iets tijdlozer is. Je kan dit altijd nog ‘pimpen’ met trendy accessoires.

Houten keukens

Hout heeft een pure en robuuste uitstraling en geeft een gezellige sfeer in huis! Hout is een natuurlijk materiaal. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, is het een sterk en flexibel product om te gebruiken. Beschadigt het toch, dan is dit vaak eenvoudig te repareren. Ik vind zelf een hele keuken van hout vaak niet zo mooi, maar juist wel keukens die bijvoorbeeld alleen het blad of alleen de kastjes van hout hebben.

Houten keuken

Houten keukenkastjes

Industriële keukens

Wat natuurlijk helemaal hipper dan hip is zijn de industriële keukens. Ruwe materialen, stoere verlichting en apparatuur met een vintage-look zoals gas horen bij deze keuken. De hoofdrol in een industriële keuken is vaak staal. Een betonnen of RVS werkblad past perfect in een industriële keuken. En het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk! Combineer stalen elementen als rekken, planken, pannenhaken en zelfs kasten met kleine en grote keukenapparaten van RVS om de stijl vast te houden.

Inspiratie en keukentrends 2018.

Inspiratie en keukentrends 2018.

Moderne keukens

Tijdloos zijn de moderne keukens. Hoogglans kasten en met een zelfde kleur of juist contrasterend aanrechtblad. Zwart en wit zie je veel terug in moderne keukens. Best wel logisch ook, want zwart is tijdloos, staat chique en valt op in een interieur. De keukens hebben een strakke hoogwaardige afwerking waarbij de kasten en lades vaak greeploos zijn. Er zijn (net als voor elke type keuken) mogelijkheden genoeg in deze keuken. Hier vind je meer keuken inspiratie.

Inspiratie en keukentrends 2018.

Inspiratie en keukentrends 2018.

Nostalgische keukens

De nostalgische keuken is bezig met een opmars en vooral te herkennen aan materialen zoals natuursteen en hout, veel ambachtelijke details en mooie versieringen. Ook marmer en bijvoorbeeld een granieten werkblad passen goed in deze keuken. De kastjes en lades zijn vaak smaakvol versierd in een nostalgische keuken. En qua apparatuur vind je er niets wat heel modern is. Wat je wel vaak ziet is een groot, losstaand fornuis en een spoelbak van porselein. Het gaat bij deze keuken vooral om de details zoals kranslijsten en glas- en schappenkasten om het warme, huiselijke gevoel van nostalgie nog nadrukkelijker uit te stralen.

Inspiratie en keukentrends 2018.

Botanische keukens

En dan de laatste trend in keukens gaat over planten. Een echte botanische keuken, met veel groen, vetplantjes, kruidenrekken en ruwe, natuurlijke materialen. Ook de kleuren zijn geïnspireerd op de natuur: warm, donkergroen en zandkleuren. Een logische trend, want ook in de kamerplanten- en interieurtrends vind je dit terug.

Botanische keuken

Lees ook:

DIY: 8x wat je zelf kunt maken van underlayment.

Interieur trends voor 2018.

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results