Interieur trends voor 2019.

Vorig jaar mochten we lekker de Drama Queen uithangen. Hoe ziet ons interieur er voor komend jaar uit? Dit zijn de interieur trends voor 2019.

Nu dat ik zelf een eigen (interieur)winkeltje hebt en full time aan de slag ben als interieur stylist kom ik natuurlijk niet onder de interieur trends van 2019 uit. Echt vervelend vind ik dat natuurlijk niet en het is wel zo handig wanneer ik zelf keuzes moet maken met inkopen. Ik heb al flink wat inspiratie opgedaan en deel dit dan ook graag met je.

Interieur trends vorig jaar

In 2018 mochten we lekker de Drama Queen uithangen. Alles heerlijk over de top maar met een chique twist. Goud, messing, en fluweel mochten echt niet ontbreken in je paleisje. Wat zien we daar in de interieur trends van 2019 nog van terug? Het wordt in ieder geval allemaal wat rustiger en volwassener met hier en daar een explosie van kleur!

Kleur van het Jaar 2019

Laten we gelijk maar beginnen met de kleur van het Jaar 2019 Spiced Honey. Ieder jaar kiezen de kleurspecialisten van het Flexa Colorlab voor een nieuwe kleur die aansluit bij de trends. Spiced Honey is geïnspireerd door de schoonheid van honing. De warme kleur heeft een ondertoon van amber en is goed te combineren met andere kleuren.

Onderzoek wijst uit dat men overal ter wereld nieuwe energie, optimisme en zingeving ervaart. Flexa vertaalt dit naar een interieur waar we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. Een ruimte waar alles mogelijk is, oftewel ‘Let the light in’. Dat klinkt niet slecht toch? En om het ons nog makkelijker te heeft Flexa verschillende kleurenpaletten bedacht die aansluiten bij de thema’s denken (THINK), dromen (DREAM), Liefhebben (LOVE) en handelen (ACT) die naar mijn mening goed aansluiten bij de interieurtrends van 2019. Kleur bekennen wordt zo in ieder geval een fluitje van een cent.

Interieur trend 1: een mix van naturel, zachtroze, hout en grafisch

Met de kleuren uit het THINK-palet ademt het interieur een sfeer uit van rust. Het bestaat uit een mix van rijke matte natureltinten gecombineerd met zacht rozetinten en diep blauw. Deze look wordt benadrukt door gepolijst hout, meubilair uit halverwege vorige eeuw en grafische vloerkleden. Dit match weer met een andere interieurtrend New African. Onmisbaar binnen deze trend zijn zachte aarde- en nudetinten. Met de kleuren Mocca, Chocolat Chaud, Skin en Marrakesh van Amazona krijtverf pas je deze trend gemakkelijk toe in je eigen interieur.

Interieur trends voor 2019.

Interieur trends voor 2019.

Interieur trend 2: grijstinten, licht roze en onbewerkt hout

Met het DREAM– palet creëer je een ruimte waar je tot rust komt en lekker ongestoord kunt wegdromen. Een zachte mix van vergrijsde tinten van licht roze tot grijs terwijl Spiced Honey, kleur van het Jaar diepte toevoegt. Onbewerkt hout, handgemaakt aardewerk en natuurlijke stoffen vind je hier terug.

  Interieur trends voor 2019. Interieur trends voor 2019.

Interieur trend 3: groen, turquoise, warmte en botanisch

In een interieur met het LOVE-palet vorm je een huis waar je je omringd met alles wat jouw dierbaar is. Bewoners van dit huis hechten aan voorwerpen die een speciale betekenis voor hen hebben. Dat zie je terug in de vele onverwachte en ongewone voorwerpen, maar ook aan de vele weelderige planten. Dit palet, het warmste van 2019, zit vol rijke kleuren, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en terracottarood, afgeblust met de honingachtige Kleur van het Jaar. Houten meubels en botanische prints, brengen warmte en gezelligheid. Een ideaal huis om met je geliefden te delen.

Interieur trends voor 2019. Interieur trends voor 2019.

Interieur trend 4: felle kleuren, kurk, multiplex en vintage

Deze trend inspireert om actief nieuwe dingen te proberen en geeft je energie. Dit speelse ACT– palet combineert warme roodtinten met groen, zachter roze en blauw, onderstreept met grijs en wit. opgeknapt vintage meubilair en andere DIY projecten geven het interieur leven en karakter. Van de sterke grafische vormen, eenvoudige materialen als kurk, multiplex en vintage kleden krijg je nog meer zin om actie te ondernemen. Dus wat zijn jouw interieurplannen voor 2019?

Interieur trends voor 2019. Interieur trends voor 2019.

Kleur bekennen?

Gebruik dan de Flexa Visualizer App en ontdek hoe jouw huis eruit zou zien met Spiced Honey en de nieuwste Flexa Kleur van het Jaar 2019 Kleurpaletten .

Wacht! We zijn er nog niet. In 2019 zien we heel veel bijzondere materialen in de keuken en bijzondere wanden.

Interieur trends 5: Terrazzo

Terrazzo is in 2019 een must voor de keuken. De Terrazzolook komt vooral terug in het aanrechtblad en is verkrijgbaar in meerdere tinten. Kies voor een uitbundige look of ga voor chique met een donkerkleurige Terrazzo-look. Marmer zagen we in 2018 al veel in het interieur en blijven we zien in 2019, minder vaak als aanrechtblad maar wel als wandtegel en in stoere donkere kleuren zoals zwarte en donkergroen. Dit geeft je keuken gelijk een statement. En Terrazzo of marmer combineer je uiteraard met een gouden, zwarte of koperen keukenkraan met bijpassende spoelbak.

Interieur trends voor 2019.

Interieur trends 6: Houten schrootjes

Houten schrootjes zijn terug van weggeweest, maar dan wel van NU! Denk aan bijzondere legpatronen van de schrootjes. Waar vroeger de schrootjes naast elkaar werden geplaatst, wordt er nu vaker gekozen voor een bijzonder patroon als wandbekleding. Een visgraat vloer was al hot maar in 2019 maak je met een visgraatwand echt de blits. Naast een houten variant worden bijvoorbeeld steeds vaker tegels in visgraat als achterwand voor de keuken gebruikt. Het is de bedoeling dat wij in 2019 gaan verbouwen, mocht dit allemaal doorgaan dan komt er ergens in huis zeker een houtenwand of misschien wel twee 😉!

Interieur trends voor 2019.

Al zin gekregen om je huis om te toveren in de stijl van 2019? Hier wat leuke items op een rijtje!

Interieur trends 2018

v.l.n.r. Wandkleed Wehkamp’s Own | HK Living ornament bloem | Hübsch cabinet oak 550,- | Kussens Hay 59,- | Tafellamp Leitmotiv 49,95 | Vaas Bloomingville 28,95 | Hübsch frame 65,- | Stoel House Doctor 139,-

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results