Interieurdesign bij Gosto.

Op zoek naar mooi interieurdesign? Bezoek Gosto in Blaricum!

Sonia van der Zwaan – Barrigas is Portugese van origine en woonachtig in Blaricum, samen met haar (Nederlandse) man en kindjes Lars (8) en Tessa (6). Sonia is dappper, want ze heeft van haar passie haar werk gemaakt. Lees maar mee.

Sonia is toegetreden tot de groep van ondernemende, slimme en inspirerende mama’s van Nederland (op wie ik overigens stiekem best een beetje jaloers ben!). “Ik werkte als stedenbouwkundige, een prima baan, maar het was niet mijn passie. Die ligt namelijk bij interieurinrichting en design. Ik wilde iets voor mezelf doen en had, net als zoveel creatieve moeders, het idee om iets op internet te beginnen. Maar toen dit prachtig pand aan de Brinklaan vrijkwam waagde ik een sprong in het diepe: ik nam ontslag en schreef een ondernemingsplan. Kort daarna stond ik ermee bij de bank en die keurde het goed! Het ging allemaal zo snel en voor ik het wist was Gosto design&lifestyle een feit: Een stijlvol ingerichte winkel, in een stijlvol pand op een mooie locatie. Een winkel met zorgvuldig geselecteerde en authentieke (design)producten in de categorieën wonen, eten&koken, lezen&schrijven en arts&crafts. Producten van kwaliteit en eenvoud, laagdrempelig en met een verhaal gemaakt door jonge talenten. Producten voor mensen die op zoek zijn naar iets anders en unieks.

“Om heel eerlijk te zijn weet ik nog niet zeker of het gaat lukken. Ik moet het de tijd geven en een naam in de regio en op internet opbouwen, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik heb het toch maar mooi gedaan en geniet van ieder moment van mijn vrijheid en om eigen baas te zijn. Ik begin het hebben van collega’s wel te missen en denk erover na om op zoek te gaan naar een zakelijk partner.  Iemand met de zelfde passie voor design en interieur en die mij in mijn beslissingen kan aanvullen.”

Hoe onderscheid Gosto zich van andere interieurwinkels? “Ik koop bijzondere merken en objecten in die hier in de regio niet te koop zijn. Mijn stijl wordt gewaardeerd maar mensen kennen het nog niet en zijn soms nog wat terughoudend. Ik krijg wel erg leuke reacties, vooral van ‘oud Blaricummers’ zoals hier de oorspronkelijke bewoners van het dorp worden genoemd, dat had ik niet verwacht. Het ‘Gooische Vrouwen’ publiek laat zich (nog) niet veel zien. Wel heb ik soms onverwacht bezoek van mensen uit andere streken die over mij op internet of in bladen hebben gelezen! Laatst had ik iemand uit Eindhoven en Rotterdam en dat is natuurlijk heel erg leuk! Daarnaast staat bij Gosto de belevenis centraal. De winkel wordt gebruikt als platform om ideeën uit te wisselen met gast designers middels workshops, voor het geven van interieuradvies, proeverijen en wisselende tentoonstellingen.”

Hoeveel uur per week werk je en hoe combineer je je werk met het zorgen voor de kinderen? “Ik sta vier dagen per week in de winkel, thuis doe ik de administratie en soms ga ik op inkoop op mijn vrije dag. In totaal werk ik zo’n 40 uur per week. De winkel is op maandag en dinsdag gesloten, woensdag is mijn man thuis en op donderdag en soms vrijdag gaan de kinderen naar de naschoolse opvang, maar meestal gaan ze bij vriendjes thuis spelen. Het reilen en zeilen van ons gezin verloopt heel soepel. Want wat is het een verschil wanneer ze eenmaal naar school gaan! En daarnaast zijn ze ook al heel zelfstandig.”

Wat zijn de lastige momenten op een dag en hoe ga je daar mee om? En wat is jouw tip voor andere mama’s? “Wij hebben alles tijdens het welbekende spitsuur goed op orde: als ik kook doet mijn man de kinderen in bad, daarna eten we aan tafel en vervolgens ruimt een van ons op en de ander brengt de kinderen naar bed. Dat is altijd al zo geweest en werkt bij ons voortreffelijk! Voor Nederlands begrippen gaan mijn kinderen vrij laat naar bed, pas rond 20.00 uur. Ik heb me altijd gehouden aan onze eigen gewoontes, als Portugese kan ik niet om zes uur eten, dat voelt zo onnatuurlijk. Mijn tip is: doe wat bij jouw gezin past en doe vooral niet wat iedereen doet of denkt.”

Hoe ontspan jij tussen alle drukte en verplichtingen door? “De laatste zes maanden heb ik niet veel vrije tijd gehad en er is altijd iets te doen wat niet kan blijven liggen. Ik begin nu mijn ritme en balans te vinden. Voorheen werkte ik drie dagen per week, daarna vijf en nu weer vier omdat het te veel werd. Vooral de zaterdag viel me zwaar tegen, om niet met mijn gezin te kunnen zijn. Nu is zondag de familiedag en doe ik helemaal geen huishoudelijk klusjes. Op zondag ondernemen we leuke dingen met z’n vieren en genieten we van- en met elkaar!”

Win! Sonia stelt speciaal voor mamaschrijft lezeressen een gave kapstok van Maze International beschikbaar! Je hoeft alleen maar op te zoeken wat Gosto betekend. Het antwoord vind je op de site. Mail je antwoord voor 20 juni naar heidischrijft@gmail.com.

Gosto, design & lifestyle
Brinklaan 9A Blaricum
tel +31(0)645342779

Meer inspiratie en informatie over Gosto?

Tip: neem de tijd om ook even het blog van Sonia te bekijken (want prachtige foto’s) en te lezen. Heel inspirerend en mooi vormgegeven!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results