Interieurstijl: Bohemian Classic met een vleugje Vintage.

17 november 2016

Ik ben de afgelopen weken druk geweest met het inrichten van mijn nieuwe huisje in Bohemian Classic stijl.

De klassiek goud bronzen kroonluchters en de gouden handgrepen overal in huis passen eigenlijk best wel goed in dit stijltje en de huidige trends. Zelfs het “Perzische” tapijt wat bij de woning kwam komt erg goed tot zijn recht. Toeval? Toeval bestaat toch niet! Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik even uit mijn comfortzone moest stappen en mijn voorliefde voor basic Scandinavische interieurs met lichte kleuren zoals wit, grijs, licht grijs en nog eens wit moest loslaten. Maar je bent styliste of niet, dus moest dit varkentje toch even gewassen worden en ben ik nu eigenlijk wel content met het resultaat.

Bohemian Classic.

Bohemian Classic.

Mixen

Ik vind het voornamelijk leuk om te zien dat door het mixen van mijn eigen meubeltjes en accessoires en de klassieke items die het huis rijk is er zomaar een hele nieuwe look zoals deze Bohemian Classic is ontstaan.

Mixen meubels en assecoires

En YES eindelijk komen nu ook mij Paper Plates van Annelies Morris helemaal tot hun recht. En wat een mooi plaatje vormen de brocante kleurrijke stoel, het vintage theepotje en een van mijn lievelingsschaaltjes van Bloomingville ( geluksmomentje ;-)). Er lag nog een Perzisch tapijtje in huis. Deze heb ik omgedraaid zodat het een kekke vale vintage versie lijkt, zoveel mooier is die zo. Tip dus voor thuis!

Zie je zo’n heerlijk ouderwets matje bij de kringloop? Check even hoe de onderkant eruit ziet deze zijn vaak veel stoerder en mooier. Wie weet heb je zo voor een prikkie een mooie sfeermaker voor in huis.

Wil je zelf ook voor de Bohemian Classic look gaan?

Dan is het devies mix & match er flink oplos met vintage, brocante en klassieke items. Less is more is hier duidelijk NIET van toepassing. Probeer alleen het kleurgebruik wat in toom te houden of kies voor 3 à 4 tinten die overal terugkomen om de balans er een beetje in te houden. Hier nog wat inspiratie voor een wat ingetogener Bohemian Classic looks.

collage-bohemian-inspiratie

Planten en plantentafels

Planten passen natuurlijk erg goed bij de Bohemian Classic look en die zet je dan natuurlijk ook op een plantentafel, helemaal terug van weggeweest. Scoor een klassiekertje in de kringloop of kijk je oma of moeder eens lief aan. En anders hier een paar budget toppers.

Plantentafels. Terug van weggeweest.

v.l.n.r. tafel goud 19,99 Xenos – planttafel Gina Da koper 15,99 Intratuin – tafel 6 kant 14,99 Xenos – tafel vierkant marmer 39,99 Xenos

Volgend blog nog meer Bohemian maar dan voor de kinderkamer! En de Sint is in het land dus tijd voor een leuke weggever!

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Interieurstijl: Bohemian voor kids. Inclusief gave winactie! * mamaschrijft - […] Interieurstijl: Bohemian Classic met een vleugje Vintage. […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.