Kekke kadootjes bij Kekootje

17 maart 2015

Zoveel mogelijk dingen nu doen, in plaats van later

De beste ideeën ontstaan vaak op onverwachte momenten. Zo ook de webwinkel van Rixt: Kekootje. Drie jaar geleden werd ze ziek en dat zorgde ervoor dat ze meer bewust geniet en zoveel mogelijk dingen nu doet in plaats van ‘later’.

“Ik wilde niet verzanden in pijn, verdriet of angst en focuste op positieve afleiding: leuke dingen doen en omgaan met mensen die me energie gaven. En nadenken over wat echt belangrijk is en wat ik nu eigenlijk wilde met mijn leven. Ik heb het altijd al enig gevonden om op het web te speuren naar mooie dingen voor in huis: origineel inpakmateriaal, leuke stationery en kleding die je niet in elke winkel vindt. Het aanbod originele dingen is op het web zoveel groter. Daar schuilt overigens ook direct een gevaar, want vind maar eens wat je zoekt. Het aanbod is natuurlijk immens, shops schieten echt als paddenstoelen uit de grond.”

Zintuig voor de nieuwste trends

“Maar goed, mijn idee werd steeds concreter en ik was vastbesloten om me te onderscheiden van de andere online shops. In de praktijk is dat een hele uitdaging, maar ik ga elke keer uit van mijn eigen kracht en heb een extra zintuig voor de nieuwste trends ontwikkeld. Ik bedenk sowieso altijd wat ik er zelf mee zou kunnen doen en waarvoor ik zelf een item zou gebruiken. Ik hou enorm van de combinatie van oud met nieuw. Ons huis is van buiten typisch jaren 30, maar van binnen helemaal nieuw en lekker strak. Weinig tierlantijnen. Ik kan de verleiding moeilijk weerstaan en veel van de spullen uit Kekootje vind je ook terug bij ons thuis. De meest recente aanschaf is de paperback Le Sac. Een voor mezelf en ook een speciaal voor speelgoed van mijn zoontje Brent. En door het hele huis kom je kaarten en posters tegen. Geeft een lekker sfeertje en ze zijn makkelijk vervangbaar. En oh ja, allemaal voor kleine prijsjes!”

Van accountmanager naar zelfstandig ondernemer

“Na nachten dromen over mijn eigen shop en eindeloos veel notities en brainstorms over hoe het er allemaal uit zou moeten komen te zien, ging Kekootje (de naam is een verbastering van de woorden kek en kadootje) in november 2012 online! Destijds combineerde ik het nog met mijn baan als accountmanager bij een internetbureau, maar in juni 2014 ben ik gestopt en werk ik fulltime aan Kekootje. Sinds november 2014 gecombineerd met Kekootje Kids. De zaken gaan boven verwachting goed en daar krijg ik bergen energie van. Op de momenten dat mijn agenda het toelaat, doe ik zo nu en dan ook een grafische klus. Onlangs maakte ik bijvoorbeeld een geboortekaartje op groeipapier, ligt er een trouwkaart klaar en ontwikkel ik de huisstijl voor een restaurant. Zo kan ik mijn creativiteit op many ways kwijt. Mocht er nu iemand zijn die benieuwd is naar mijn ontwerpen of mogelijkheden, mail me gerust: info@kekootje.nl.

Elke bestelling is een groot compliment

Inspiratie haal ik overal vandaan; tijdschriften, Pinterest, Instagram, Google (ik google soms uren achter elkaar), maar ook door goed te luisteren naar mensen uit mijn omgeving. Waar hebben zij behoefte aan? Eigenlijk kan ik nergens meer naar kijken zonder te denken: is dit iets voor Kekootje? De mooiste complimenten zijn toch altijd wel dat mensen een berichtje sturen om te vertellen hoe blij ze zijn met hun bestelling. Ik besteed aan het inpakken dan ook best veel aandacht. Ik weet hoe blij je kunt worden van zo’n pakje. Eigenlijk is élke bestelling een groot compliment, bedenk ik me nu. Door die bestellingen blijft Kekootje groeien en kan ik elke dag doen wat ik het liefste doe: mooie spullen delen, mensen inspireren en blij maken. The sky is the limit, dus ik blijf dromen. Onder andere over het uitbreiden van mijn eigen collectie kaarten en posters en de trouw- en geboortekaarten op groeipapier.

WIN! Like – Reageer – Deel

Kekootje stelt drie pendels (in een zelf te kiezen kleur) beschikbaar. Nooit meer een kaal peertje in huis! Deze zijn te gek en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Like Kekootje en mamaschrijft op Facebook, laat in een reactie weten op welke plek in huis deze pendel het beste tot zijn recht komt en deel dit bericht op je eigen pagina. Volgende week maak ik de winnaar bekend!

1 Reactie

  1. Indra

    Wat een gave lamp! Aan de kledingkast van mijn 7-jarige dochter Isla zal hij gaan hangen als ik hem win.
    Het staat leuk en zo kunnen we haar kleding makkelijker uitzoeken. Ik zeg ‘win win!’ 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.