Kersttrends 2017: deze items mag je niet missen!

Inspiratie nodig voor een heerlijk kerstsfeertje in huis? Dit zijn de kersttrends voor 2017.

December, de heerlijkste maand van het jaar met kerst en oud en nieuw als kers op de taart. En met kerst gaat naast familie, lekker eten en drinken ook heel veel leuks voor in huis gepaard. De winkels liggen alweer bomvol met gave kerstdecoratie. Tijd dus om alvast de kersttrends op een rijtje te zetten zodat we na 5 dec ons huis gelijk kunnen omtoveren in heerlijke kerstige sferen. I can’t wait!

Kersttrends 2017

Nu zie ik zoveel gave kerst items, verschillende stijlen en te gekke kerst DIY’s dat ik door al die kerstballen de kerstboom niet meer zie. Toch heb ik geprobeerd wat trends te clusteren. Here we go!

Kersttrend 1: Industrial glam – stoer en toch warm

Zoals we zien in de interieurtrends is de Industrial look al een tijd hot en zien we er steeds meer van terug in de kerstversiering door het gebruik van stoere materialen. Daarnaast is er de opkomst (zoals te zien in de trends voor 2018) voor warme kleuren en materialen. Mix deze 2 samen en je krijgt een stoere maar warme, chique look. Mix zilver, metaal en goud met donkere en warme kleuren zoals bruin, bordeaux en zwart!

Kersttrends 2017: deze items mag je niet missen!

Metalen bestek Sostrene Grene | Kersthangers Bloomingville | metalen kandelaar Sostrene Grene | Rendierhoofd Hema | Piek Hema | Fluwelen kerstballen House Doctor

House Doctor heeft een prachtige chique kerstcollectie en gebruikt veel donkere kleuren en zachte materialen, perfect voor deze look. Wil je iets meer budget? Hema heeft volop betaalbaar moois in zilver en goud. Vooral de metaaldraad rendierkop vind ik te leuk. En Sostrene Grene, Deense musthaves voor weinig. Genoeg om uit te kiezen dus.

Kersttrend 2: Crafty botanical – ambachtelijk en groen

Deze trend matched goed bij de ‘makers movement’ en DIY trend die we overal zien. We keren als maatschappij steeds vaker massageproduceerde spullen voor een bodemprijs de rug toe. Steeds meer mensen betalen liever wat meer voor een verantwoordelijk, creatief en handgemaakt product. Je ziet de ambachtgedachte vooral terug door het gebruik van natuurlijke materialen. Zoals leer, beton, verweerd hout, marmer, steen, zeep, papier en stof. Daarnaast zien we steeds meer groen in huis en gaan we graag zelf aan de slag met allerlei DIY projectjes. Wat een mooie originele advents kalendar van Mari Mari. De kalender heeft de vorm van een kerstboom met verschillende soorten dieren om een feestelijke scène te creëren. De kalender is gemaakt van hout.

Kersttrend 2017: Crafts botanical

Kersttrend 2017: Crafts botanical

Keramieke kerstboompjes Sostrene Grene | DIY glazen kerstballen met groene takjes | papieren kersthanger Sostrene Grene | Kersthanger Wehkamp | Adventskalendar Meri Meri | plant kersthanger

Kersttrend 3: Colorful classic – traditioneel en fun

De echte kleurrijke kerstliefhebbers kunnen helemaal los met deze look. Heerlijk traditioneel wit en rood maar met een extra dosis kleur en fun. Alles kan, dus kom maar op met die gekleurde lampjes en ballen, zuurstokken en kerstsokken! En vergeet niet bij de kringloop te kijken voor die mooie vintage kerstballen.

Kersttrends 2017: deze items mag je niet missen!Kerstsok Sostrene Grene | DIY houten kersthuisjes in glazen pot | Kerstengel papier Jurianne Matter | Kersthanger vosje Meri Meri | Piek Hema | Adventkalendar Meri Meri | Glazen hanger uil Hema

Wat een MERRY Christmas is dit. Prachtig zijn de vouwbare papieren engelen van Jurianne Matter en de originele kerstdecoratie van Meri Meri.

Ik blijf voorlopig nog in de kerstsferen. We vieren dit jaar kerst met de hele familie bij ons thuis dus ik moet ook nog bedenken wat we op tafel gaan zetten, 4 gangen of toch lekker gourmetten? De ultieme kersttafel die heb ik al in mijn hoofd. Jij nog niet? Geen zorgen, want in mijn volgende blog ik hier de mooiste kersttafels.

Lees ook:

De leukste Amsterdamse kerstmarkten in 2017.

Interieur Trends voor 2018

Kersttrends 2017: deze items mag je niet missen!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results