Kleur in je interieur: tips voor een slimme kleurkeuze.

Kle(u)ren maken de man?

Kleren maken de man, maar kleuren maken nog veel meer: niet alleen mannen, maar ook vrouwen én bijvoorbeeld interieurs. De perfecte kleur in de woonkamer, keuken of slaapkamer kan visueel en qua beleving gezien een enorm verschil maken. Maar welke effecten hebben diverse kleursoorten precies? Wit, hoewel geen kleur, laat een kamer groter lijken, terwijl zwart (evenmin een kleur) de ruimte optisch juist verkleint. Helder. Maar hoe zit het met andere kleuren, zoals blauw, rood, oranje of groen

Blauw: vrijheid, ruimte en een moderne look

Een kamer blauw schilderen, wat perfect kan met verf van Colorstore.nl, creëert een gevoel van vrijheid en ruimte. Blauw wordt door mensen ervaren als de kleur van lucht en zee en geeft geestelijke ruimte, inspiratie en voedt de creativiteit. En verder wordt de kleur blauw gelieerd aan betrouwbaarheid, eerlijkheid en personen die recht door zee zijn.

Rood: ga voor passie en warmte

Houd je van passie, intimiteit en gezelligheid? Dan is de kleur rood ideaal voor jou. Verf jouw slaapkamer of eetkamer gedeeltelijk rood en je ervaart meteen een warme en geborgen sfeer. Een sfeer van intimiteit die perfect in de slaapkamer past en zeker zal helpen om de nodige vonken in het rond te laten schieten tussen jou en je partner.

Oranje: gezelligheid, sfeer en vrolijkheid

Niets is gezelliger dan een kamer, bijvoorbeeld de slaapkamer van een van je kids of een hobbykamer, van een vrolijke en levendige kleur te voorzien. Oranje is zo’n kleur. Als je deze kleur ziet word je blij, euforisch haast en is het moeilijk om je niet vrolijk te voelen. Een ideale kleur dus voor een kinderkamer of hobbyruimte!

Groen: rustgevend en ontspannend

De kleur groen heeft – als je een niet te felle groentint kiest – een rustgevend en ontspannend effect. Je creëert er een natuurlijke, landelijke en frisse uitstraling mee. Groen gebruiken is vooral mooi in de keuken, maar kun je ook toepassen in de badkamer, het toilet of de eetkamer.

Bruin: puur natuur, tijdloos en ontspannen

De kleur bruingebruiken doet het altijd goed. Bruin is een natuurlijk kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Bruin roept een gevoel van duurzaamheid, ontspanning en puur natuur op. En is als kleur een veilige optie, want deze kleur is tijdloos.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results