Kleurtrends 2018: thema’s en paletten.

Is je huis toe aan een ander kleurtje, dan geeft dit blog je vast de nodige kleur inspiratie!

We gaan weer kleur bekennen dit jaar en nu komt Flexa niet alleen met de kleur voor 2018 maar ook met vier prachtige kleur thema’s voor in huis!

Kleur van het jaar

Vorig jaar werd door Flexa al de kleur van het jaar 2018 gekozen Heart Wood, dit kon je al lezen in mijn trendblog. Nu heeft Histor eind januari haar kleur van 2018 gelanceerd. Drums please……het is de kleur Climax geworden! Een diepgrijze, blauw – achtige tint met een warme ondertoon. Perfect voor een heerlijke sfeer in huis.

Kleurtrends en -thema’s

Climax is als hoofdkleur gekozen door een team internationale kleurspecialisten en past perfect binnen de vier kleurtrends in je interieur die Histor voor 2018 heeft ontwikkeld: Stilte, Droom, Essentie en Lef.  

Kleurthema: Stilte

Het thema Stilte speelt in op de groeiende behoefte om ons regelmatig terug te trekken. Weg van de dagelijkse drukte, de chaos en de overprikkeling door (social) media. Het palet bij dit thema is bescheiden en zacht. Een mix van lichte natuurtinten en warme aardekleuren. De Kleur van het Jaar Climax geeft het palet kracht en balans.

Mijn persoonlijke favorieten zijn hier een combi van Climax, Zorgvuldig en Zeester.

Kleurtrends 2018: thema's en paletten.

Kleurtrends 2018: thema's en paletten.

Histor 107

Kleurthema: Droom

In de trend Droom staat de zoektocht naar het positieve centraal. Dit resulteert in een persoonlijk, kleurrijk en vrolijk palet dat creativiteit oproept. Je haalt hiermee combinatie van hedendaagse glamour, kunst en een klein snufje bohemian in huis.

Kleurthema Droom

Kleurtrends 2018: thema's en paletten.

Kleurtrend: Essentie

Ben je meer van ‘Less is more’ in je interieur? Bij de kleurtrend Essentie vormt de eenvoud de basis. Functionaliteit en een bewuste mix van kleuren en materialen geven een gevoel van minimalistische luxe. Natuurlijke materialen en een palet met naturellen worden aangevuld met het krachtige rood van de kleur Temperament.

Kleurtrends 2018: thema's en paletten.

Kleurtrends 2018: thema's en paletten.

Kleurtrend: Lef

Op zoek naar zekerheid in onzekere tijden, kenmerkt de trend Lef zich door kracht in kleur en kracht in materiaal. Het is een trend met een ruw randje, maar ook met gevoel voor dramatiek en grootsheid. Dit palet bevat intense en verzadigde tinten die onderling gecombineerd een rijk woonbeeld opleveren met soms een behoorlijke dosis glamour.

Bij mijn volgende interieurproject, ga ik voornamelijk gebruik maken van de kleuren Schelpenzand en Parralel. Ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken, natuurlijk deel ik het resultaat!

  Kleurtrends 2018: thema's en paletten.

  Kleurtrends 2018: thema's en paletten.

Oh wauw wat een mooie kleuren bij het thema Lef! Alleen heb ik het lef nog niet om ze thuis te gebruiken geloof ik! Jij wel? Laat het me zien. Ik ben sowieso heel erg benieuwd wat jullie favoriete kleurenpallet is. Laten jullie het mij weten?

Wil je nog meer info over al deze mooie kleuren. Kijk dan even op de site van Histor!

Lees ook:

Interieur trends voor 2018.

Interieur inspiratie op de VT Wonen beurs.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results