Maak je slaapkamer winterklaar.

Wil je je slaapkamer winterwarm maken? Zo doe je dat!

Na een geweldige zomer moeten we er toch weer aan geloven: de koude, donkere herfst en wintermaanden staan weer voor de deur. Behalve het opzoeken van al je wintertruien en je dikke winterdekbed, wil je je slaapkamer natuurlijk op alle mogelijke vlakken klaar maken voor het koudere weer. Zo wil je decoreren, onderhouden en je wil alles waarschijnlijk kindvriendelijk maken. Maar hoe doe je dat? Tips!

Decoratie in je slaapkamer

Een trend die in de winter van 2018 opkomt is het botanische interieur. Dit betekent een kamer vol warme kleuren, waar veel natuur in te zien is. Het is erg leuk om planten te gebruiken als decoratie en daarnaast het groen door te voeren in andere accessoires. Twee planten die geschikt zijn voor de slaapkamer zijn de graslelie en de calathea. Deze twee planten zijn niet alleen ontzettend leuk, ze hebben ook nog eens een luchtzuiverende werking. Wat dan goed te combineren is met het groen zijn rieten accessoires, zoals een gevlochten lampenkap of een rieten mand. Om je kamer om te toveren in een gezellig winters geheel, is het leuk om voor een donkere kleur op je muren te gaan. Ga bijvoorbeeld voor donker groen; deze kleur werkt kalmerend en staat voor zorgzaamheid en behulpzaamheid.

Botanische slaapkamer

Zo bewaar je de warmte

Om ongemakken te voorkomen is het goed om vooraf je slaapkamer eens goed na te lopen. In de winter is het belangrijk om de warmte zo goed mogelijk te bewaren. Sluiten al je ramen goed of zijn er kieren waardoor de kou binnen komt? Soms is het lastig te zien waar de tocht nou echt vandaan komt, dit is makkelijk na te lopen met een infraroodcamera die voor een klein bedrag te koop is bij doe-het-zelf zaken.

Eén van de dingen waar je meteen aan denkt bij warmte in de winter is centrale verwarming, je wilt natuurlijk dat deze goed werkt. Daarom is het verstandig om na te gaan of je CV-Ketel het nog goed doet: niks is vervelender dan er achter komen dat je verwarming het niet goed doet op het moment dat je hem hard nodig hebt.

Een ander probleem dat vaak voorkomt is vocht in de muren. Hierdoor lopen de stookkosten hoger op. Je kunt beginnen aan vochtbestrijding door met klimaatverf (deze verf neutraliseert een deel van de vocht) aan de slag te gaan, al is dit wel secuur werk en is het niet gegarandeerd dat het probleem dan volledig is opgelost. Zie je dit niet zitten, schakel dan een expert in.

Tips voor een kids-proof slaapkamer

Als je dit hebt gedaan ben je zeker goed voorbereid op de koudere maanden. Je kamer ziet er trendy uit en alle ongemakken zijn uitgesloten.

Het enige wat er nog te doen staat is je vernieuwde kamer kindvriendelijk maken als je kinderen hebt (of krijgt). Je slaapkamer is een plek waar je je eigen rust neemt, maar grote kans dat je kinderen ook vaak gezellig meekomen.

Zorg daarom dat er geen scherpe randen zitten aan nieuwe meubels of accessoires en dek deze anders bijvoorbeeld af, of kies voor meubels met ronde randen. Het is met een botanische sfeer ook erg belangrijk dat planten dicht bij de grond niet giftig zijn. Kindjes kunnen nog wel eens wat in hun mond stoppen en het is natuurlijk niet uitgesloten dat ze je mooie nieuwe plantjes gaan verkennen.

Lees ook:

Inspiratie en musthaves voor een hotel interieur

De stoere kinderkamer voor wie durft!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results