Nieuwste trend in interieur: UPcycling.

Het is hot, ziet er gaaf uit in je huis, het is goed voor de portemonnee en nog duurzaam ook. Wat wil je nog meer? Danielle heeft het over UPcycling!

Recyclen doen we nu al een tijdje, maar daarmee gaan we in 2017 steeds meer de diepte in. Upcycling is steeds meer een manier voor ontwerpers om bijv. nieuwe materialen te ontwikkelen. Zo kan er tegenwoordig al leer gemaakt worden van bananenschillen! Er is dus sprake van upcycling wanneer oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer te gebruiken is maar met een nieuwe functie EN met een hogere duurzaamheid. Het bespaart je geld en het spaart het milieu. Het is dus niet alleen heel erg hot en goed voor de portemonnee, maar ook nog eens milieubewust, YEAH dat willen we toch allemaal!

Hoe kan je nu thuis aan de upcycle gaan?

Je kent vast al wel de palletloungebanken, de kruidentuin van petflessen of pallets en de pottenlamp. Allemaal stuk voor stuk leuke ideeën en makkelijk uitvoerbaar.

Upcycling

Voor de kinderkamer

Maar ik wilde nu een keer wat leuks upcylen voor de kids of voor de kinderkamer. Het liefst met oud speelgoed. Want oud speelgoed…..daar hebben we dozen vol van toch?

Naar een beetje speuren kwam ik super leuke ideetjes tegen. Vooral de zelfmaker van Ikea Nederland is helemaal te gek! Kijk snel het filmpje op Instagram.

Dinosaurus

Een gezellige beestenboel. Maak van oude plastic beesten een boekenhouder of tandenborstelhouder of spray ze in een kekke kleur en maak er een stoere plantenhouder van voor in de kinderkamer.

Playmobiel

Wat een originele manieren om al die Playmobil poppetjes te upcyclen!

Voor de stoere kinderkamer

Voor de echte stoere kinderkamer maak je deze kapstok, tafel en lamp van oude skateboard onderdelen. Leuk om met deze ‘verantwoorde’ zelfmakers aan de slag te gaan tijdens vakantie of in het weekend!

Skateboards

Kijk voor de instructies en ander leuke zelfmakers op mijn Pinterest bord.

Allemaal aan de UPCYCLE! Is het iets voor jou?

Meer leuke interieurtips:

Van pasteltinten naar diepe, krachtige kleuren.

Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus.

Bohemian voor de kinderkamer.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results