Prachtige lampen van Anne Lighting. Met tips voor goed lichtplan.

De lampen van Anne Lighting zijn prachtig en het verhaal achter dit bedrijf is ook nog eens heel bijzonder! Want Anne (17) zit in het exemenjaar van de HAVO maar is ook, samen met haar moeder, de drijvende kracht achter dit bedrijf.

Uniek, trendy en betaalbaar

Ik groeide op in een familie met roots in de verlichtingsbranche en eigenlijk kon het ook niet anders: ik zou vast en zeker ook in hun voetsporen treden. Mijn vader, groot- en overgrootvader zijn samen goed voor meer dan 80 jaar ervaring. Een tijdje terug keken mijn moeder en ik eens kritisch naar het huidige aanbod en we zagen dat er weinig hip en trendy aanbod in de verlichtingsbranche was. ‘Dat kunnen wij beter’, zeiden we tegen elkaar. En wat begon als een lollige opmerking, werd al vrij snel serieus. Onze familie stond direct achter ons idee en zodoende zijn we in 2014 gestart met Anne Lighting. Een exclusief lichtmerk dat opvalt door de gedurfde en eigenwijze ‘attitude’. De lampen zijn te herkennen aan de stoere afwerking, het betaalbare design en aan ons eigen Anne-label. Elke lamp is uniek, trendy en, heel belangrijk, betaalbaar.

Opkomende trends: vintage en goud

We besteden niet alleen aandacht aan tijd, energie en geld, maar ook aan ieder detail daar omheen. Zo worden de lampen per stuk in een mooie doos verpakt, inclusief mooie bijsluiter en label. Dit maakt dat Anne Lighting echt opvalt in de verlichtingsindustrie. De ontwerpen zijn van mijn moeder en mij afkomstig. Inspiratie halen we uit jou, interieurliefhebbers en ontwerpers. Maar we bezoeken uiteraard ook elke beurs die de moeite waard is, houden trends bij en brengen veel tijd door aan de tekentafel. Het is trouwens niet zo dat we alle trend blindelings volgen. We produceren alleen lampen waarin we zelf geloven. Voor het komende jaar verwacht ik dat de industriële trend nog blijft aanhouden en verder zijn vintage en goud verrassend leuke, opkomende trends.

Tips voor een goed lichtplan

Veel mensen onderschatten hoe groot het effect van de juiste verlichting thuis is. Wanneer je de volgende tips in acht houdt, dan gaat het helemaal goed komen qua licht!
– Iemand van 65 jaar heeft ruim 3,5 keer zoveel licht nodig heeft als iemand van 25 jaar. De lichthoeveelheid moet door middel van dimmers kunnen worden aangepast aan verschillende leeftijden in een gezin.
– Creëer contrasten in je verlichting. Contrastwerking is te vergelijken met een zonnige dag met verlichte plekken en schaduwplekken. In je eigen huis is er altijd sprake van contrasten. Vlakbij een raam is veelal een verlichte plek door de zon, in tegenstelling tot een hoekje verder van het raam af.
– Een goed lichtplan speelt zich af op verschillende hoogtes in het interieur. Met het uitlichten van interieurdetails worden accenten gemaakt. En dit geeft tegelijkertijd veel meer sfeer en karakter.
– Wil je je woonkamer groter laten lijken? Koop dan lampen die indirect licht verspreiden. Deze lampen weerkaatsen het licht van de lichtbron via de muur of het plafond. Dit geeft een ruimtelijk effect.
– Je kiest de lampen in de vorm, kleur en uitstraling die bij je interieurstijl passen. Wanneer je daarbij vormen, kleuren en materialen kiest die bij elkaar passen, dan creëer je een eenheid in je interieur. Het gebruik van productfamilies, dus lampen uit een bepaalde lijn, werkt altijd heel goed.

Anne Lighting staat nog in de kinderschoenen, maar de verwachting is dat uitbreiding naar het buitenland niet lang op zich laat wachten. De eerste ‘buitenlandse stap’ is al gezet: een Duitse webshop heeft Anne Lighting in haar assortiment opgenomen.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results