Raamdecoratie voor in de (kinder)slaapkamer.

Iets wat je eigenlijk bij elke verhuizing of verbouwing aanschaft is raamdecoratie. Maar wat is nou eigenlijk geschikt voor de slaapkamer?

Wij mensen houden toch wel erg van privacy en voorál nu het ’s avonds weer eerder donker wordt, is het fijn om de gordijnen dicht te kunnen doen en de kaarsjes aan te steken. Gezellig! Maar, welke raamdecoratie is eigenlijk geschikt voor in de slaapkamer? In dit artikel geven we hier uitgebreid antwoord op.

Er zijn 2 type mensen

Wat betreft raamdecoratie in de slaapkamer zijn er eigenlijk 2 type mensen. Het eerste type vindt het eigenlijk best lekker dat de kamer ’s ochtends steeds lichter wordt en vindt het niet erg dat in de zomer de kamer ’s avonds licht kan zijn. Het tweede type is het type dat de ruimte het liefst zo donker mogelijk ziet en anders ook echt niet in slaap komt. Ga na welk type jij bent en je weet welk type raamdecoratie daarbij past.

Wat lichter is oké

Wanneer je geen last hebt van raamdecoratie die wat licht doorlaat en je je slaapkamer wel wil voorzien van hippe raamdecoratie dan zijn houten jaloezieën de oplossing. Je ziet ze tegenwoordig in elk woontijdschrift, bij elke bekende Nederlander of influencer thuis. Ik moet toegeven, houten jaloezieën zijn ook echt een stijlvolle oplossing. Ze zijn tijdloos waardoor je niet op ze uitgekeken raakt, ze blokkeren de grootste lichtinval, verminderen inkijk en verhogen dus je privacy.

De gulden middenweg

Wanneer je graag verduistering wil maar wel graag voor een goedkope optie gaat, ga dan voor verduisterende rolgordijnen. Rolgordijnen verduisteren de ruimte voor een groot deel. De kieren aan de zijkant (die een rolgordijn altijd geeft), laten alsnog wel wat licht door. Tip: plaats je rolgordijn op de muur (vaktaal: op de dag) om de grootte van de kieren te verminderen.

Zo donker mogelijk

Slaap je het allerlekkerst wanneer de slaapkamer helemaal donker is? Ga dan voor verduisterende gordijnen, verduisterende plisségordijnen of een combinatie van gordijnen met andere raamdecoratie. Plisségordijnen zijn ook handig voor draai-kiepramen waardoor je het raam nog volledig kunt openen. Handig als je de boel even wil luchten. Daarnaast zijn plisségordijnen handig omdat je zelf banen kunt maken en je privacy kunt bepalen. Zo kun je wanneer je de kledingkast in de slaapkamer hebt staan gewoon rustig omkleden!

Raamdecoratie voor in de (kinder)slaapkamer.

Raamdecoratie voor in de (kinder)slaapkamer.

Veiligheid van je kind staat voorop

Kinderkamers vragen om raamdecoratie in leuke kleurtjes. Of juist in rustige kleuren om een balans tussen alle felle kleuren te brengen. Belangrijk bij raamdecoratie in de kinderslaapkamer is de kindveiligheid. Je wilt natuurlijk geen losse koorden hebben hangen, waar je kind in verstrikt kan raken. Let er daarom goed op dat je kindveilige raamdecoratie aanschaft.

Lees ook eens:

De stoere kinderkamer voor wie durft!

Binnenkijken bij interieurblogger Danielle.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results