Robuust Maatwerk: unieke houten meubels op maat

30 mei 2016

Het is helemaal de trend van nu: een stoer, industrieel interieur gemixt met warme materialen en kleuren. En je kan er veel kanten mee op, want tegenwoordig mag alles door elkaar gebruikt worden. Vintage met modern, zwart/wit met pasteltinten, oud met nieuw en hout met staal. Ik hou er persoonlijk ook erg van. Het geeft je huis een ziel. En hoewel ik ook een groot fan ben van IKEA, vind ik het net zo gaaf om unieke, als het even kan houten meubels, in huis te hebben.

Rob (38) en Anouk (37) dachten hier hetzelfde over. In februari 2015 zijn zij namelijk gestart met Robuust maatwerk, een bedrijf dat meubelstukken maakt van Barnwood producten met een verhaal. Barnwood is een karakteristiek soort hout dat vroeger vaak gebruikt werd voor oude barns (schuren). De producten die Robuust maatwerk maakt komen af van wagondelen, schuren, scheepsplanken en meerpalen. En daar maken ze nu tafels (binnen en buiten), kindermeubels, tafelbladen, keukenfronten, wanden en gevelbekleding van. Geen nieuwe bomen die hiervoor dus hoeven te wijken! Ik wilde er meer over weten en besloot ze te contacten.

Waarom zijn jullie ooit gestart met Robuust maatwerk?

“We hebben al jaren een eigen bouwbedrijf en Rob werkte als freelancer als juridisch bouwadviseur. Toen wij zelf toe waren aan een nieuw huis viel ons oog op een prachtig jaren ‘40 huis en we besloten om dit zelf helemaal te renoveren naar onze eigen smaak. We gingen op zoek naar een product voor onze aanbouw dat goed zou passen bij het oude bestaande huis. En na veel zoeken stuitten we op Barnwood. Zoals de naam al zegt is dit hout afkomstig van oude schuren. Het was alleen niet te krijgen in Nederland dus besloten we zelf op zoek te gaan. Uiteindelijk kwamen we in Canada terecht en hebben daar zelf het hout uitgezocht. Een aantal weken later arriveerde de eerste container en sindsdien bestaat Robuust maatwerk.”

Wat maakt jullie uniek?

Rob: “We maken meubels van nieuw hout, maar dus ook van oud Barnwood. Alle tafels die we van Barnwood maken, hebben een stalen frame dat gepoedercoat kan worden in elke gewenste kleur en dat combineren we met een houten tafelblad. Het soort Barnwood wordt in de loods geselecteerd aan de hand van de wensen van de klant. Het mooie is dat al onze houten meubels maatwerk zijn en we werken samen met klanten om tot een uniek product te komen.”

Stel, ik wil een tafel bij jullie bestellen, hoe gaat dat dan in z’n werk?

“Soms komen klanten in de showroom om inspiratie op te doen, maar ze komen ook wel bij ons thuis. Nadat we de wensen weten, kunnen we iets uit (laten) tekenen en worden de diverse soorten barnwood in de loods geselecteerd. En van daaruit gaan we verder. Mocht iemand een bestelling plaatsen, dan kunnen we de tafels/ meubels ook zelf komen monteren. We hebben namelijk alles in eigen beheer, van ontwerp tot het aan huis leveren van het eindproduct.”

Wat is jullie toekomstdroom?

“In de toekomst hopen we dat in veel interieurs door heel Nederland en België onze tafels pronken. En dan bedoel ik niet alleen in huis, maar we denken dat onze producten ook perfect passen bij horeca gelegenheden die zich qua uitstraling willen onderscheiden. Zo hebben we bijvoorbeeld recent een prachtige juicebar ontworpen voor een grote sportzaak waar zij nu zelf hun klanten een verse sap kunnen aanbieden.”

Winactie! Ik mag namens Robuust maatwerk onderstaand bijzettafeltje (70 bij 70 cm en 40 cm hoog) of bankje (130 cm lang en 49 cm hoog) verloten. De winnaar mag kiezen uit één van deze twee producten. Wat moet je doen? Word fan van de Facebookpagina’s van Robuust maatwerk en mamaschrijft en deel & like deze post, en wie weet ben jij straks de trotse eigenaar van 1 van deze unieke producten.

Winactie: robuuste bank

Winactie: robuuste bijzettafel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.