Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus!

Speelgoed opruimen. Geen hobby van je kids, maar ook niet van jezelf, gok ik zo. Met de tips van interieurstyliste Danielle wordt het in elk geval leuker. En ook nog eens mooier in huis!

Help! Wat doe ik met al dat speelgoed? Hoe maak ik een leuke speelhoek in de woonkamer? Waar laat ik al die teken- en knutselspulletjes van de kids? Ik krijg regelmatig dit soort vragen over het praktisch maar leuk opbergen van al die kinderspullen. Geen nood, er zijn tegenwoordig heel veel leuke ideeën en betaalbare opties. In dit blog licht ik er een aantal toe. Hopelijk kun je daarna meteen zelf aan de slag en verandert speelgoed opruimen in een ‘prima te doen’ klusje.

Oplossing voor zwerfgoed

Nu ben ik tegenwoordig zelf gezegend met een speelkamer voor de kids met een joekel van een kast, waarin aan het einde van de dag al het speelgoed weer (netjes) verdwijnt. Ondanks deze speelkamer blijft – vaak tot mijn ergernis – de woonkamer op de een of andere manier toch de meest favoriete speelplek. Maar ik vond een leuke oplossing voor het opvangen van al het zwerfgoed in de woonkamer: leuke houten opbergkistjes.

Speelgoed opruimen: Houten opbergkistjes

Speelgoed opruimen: Houten opbergkistjes

 

 

Maar nu ik leef met twee kleine kunstenaars die aan tafel uren driftig knippen en plakken en als ware Picasso’s de penseel hanteren. Met als gevolg een overdaad aan knutselspullen. Uiteraard wil ik de kids niet belemmeren in hun creativiteit maar wat een chaos die spullen. Aaaargh! Maar goed nieuws, er schijnt licht aan het einde van de knutseltunnel: ik heb een geweldige oplossing gevonden die zorgt voor meer structuur in de wir war van alle knutsel- en tekenspulletjes. Daarover later meer.

Inspiratie voor een speelhoek

Want eerst nog even over de speelkamer. De meeste onder ons hebben er helaas geen. Maar wanneer je de ruimte hebt voor een kinderspeelhoek in de woonkamer, dan zou ik daarvoor gaan. Er zijn tegenwoordig heel veel leuke ideeën voor kinderspeelhoekjes die je helemaal kunt matchen met je eigen woonstijl. Zo leuk dat ik het soms zelfs (een beetje maar, hoor) jammer vind dat ik die speelkamer heb. Hierbij wat inspiratie om een speelhoek in de woonkamer te maken.

Inspiratie voor het inrichten van een mooie speelhoek

Inspiratie voor het inrichten van een mooie speelhoek

Foto links: Neem twee of drie Stuva banken van Ikea, leg er zelf een houten plank op maat op et voila: je hebt een multifunctionele speelhoek met opbergruimte. Met wat leuke kussens en versieringen maak je de speelhoek helemaal af in je eigen stijl.

Foto midden: Heb je minder ruimte, schaf dan een klein bureautje of tafeltje aan. Hiermee heeft je kleintje al snel een eigen plek. Het speelgoed kun je gemakkelijk kwijt in een handige opbergzak. Achter het tafeltje is hier nog een wandrek geplaatst. Handig voor al die boekjes of wanneer je het leuk vindt om de kunstwerken van je kids te exposeren. Een (foto)plankje zou hier ook goed passen.

Foto rechts: Met bijvoorbeeld alleen een plank (zorg wel voor een stevig ophangsysteem) of houten bankje en wat leuke posters creëer je al snel en simpel een eigen persoonlijke plek voor je kids.

Nog meer inspiratie nodig?

Neem dan een kijkje op mijn Pinterest Kids’Styl en Storage boards.

Ook helemaal inspirerend zijn de zogenaamde IKEA HACKS. Ikea heeft natuurlijk een fantastisch aanbod van betaalbare en praktische opbergmogelijkheden, maar met een beetje fantasie en creativiteit geef je er je eigen draai aan. Hier een greep uit mijn favoriete IKEA HACKS:

Heerlijke inspiratie: Ikea Hacks

Heerlijke inspiratie: Ikea Hacks

Foto links: Een autowand, hoe leuk is dit! Gebruik het Grundtal magnetische messenrek om al die speelgoedautootjes op een originele manier op te bergen. Een waar kunstwerk aan de muur!

Foto midden: De Raskog keukentrolley is echt overal voor in. Gebruik hem in de badkamer, babykamer maar nog beter (jaha, de geniale oplossing waar ik het net over had): gebruik hem voor al die teken- en knutselspullen van je kleine kunstenaar. Zo houd je alles makkelijk en overzichtelijk bij elkaar. Wanneer nodig rijdt je de trolley zo naar de tafel. Ideaal! Hij is verkrijgbaar in de kleuren turkoois, beige en zwart.

Foto rechts: Niks voor niks is dit de meest populaire Ikea Hack – Bekvam kruidenrekjes gebruikt als boekenrek. Hoe handig! Hang er meerdere naast of boven elkaar en schilder ze in een leuke kleur.

Ik weet in ieder geval waar ik dit weekend te vinden ben. In de IKEA! In mijn volgende blog deel ik nog meer opbergtips en een leuke zelfmaker!

Ook leuk om te lezen:

Speelgoed opruimen doe je zo!

Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results