Tafellampen: handige tips en mooie trends.

Tafellampen zijn een mooie oppepper voor je interieur én ook nog eens handig. Maar hoe kies je nou de juiste lamp?

Tafellampen zijn mooi en ze maken het bezig zijn aan je tafel gezelliger en extra makkelijk. Naast dat ze op zichzelf al mooi zijn, kun je ze ook gebruiken om je favoriete spullen in de spotlights te zetten. Hier vind je leuke tips en trends om een tafellamp uit te kiezen die helemaal bij jou en je leefstijl past.

Trends in tafellampen

Trend 1: cleane lampen.

Wat je veel gaat zien qua verlichting zijn ‘cleane’ lampen die smal van vorm zijn en lange schaduwen maken. Ze hebben een mooie, smalle voet en een eenvoudige kap.

Trend 2: variatie in materialen

Materialen die veel gebruikt gaan worden zijn metaal, glas en kristal. En net zoals we zien in de interieur trends maken ook koper en messing een comeback!

Trend 3: booglampen

Naast het slanke model van hippe tafellampen, is ook de boogvorm helemaal van nu. De sierlijke boogvorm is naast mooi, hét perfecte item om mooie spulletjes op te laten vallen. Een tafellamp in boogvorm schijnt namelijk recht bovenop je persoonlijke museumstuk! Je kan kiezen voor een brede boogvorm (denk daarbij qua vorm aan een regenboog), of een meer ingetogen, smalle vorm.

De trend is ‘clean’, maar toch kan je qua tafellampen veel verschillende modellen vinden. De keuze van het materiaal kan zomaar het verschil maken tussen een echt strakke of meer speelse lamp op je tafel. Een stoffen kap heeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan een metalen kap.

Tafellampen: handige tips en mooie trends.

Praktische tips

We zijn allemaal gek op mooie spullen, maar een lamp heeft natuurlijk ook een functie. Daarom is het slim om het soort tafellamp af te stemmen op de ruimte waar je ‘m wilt plaatsen. Is je droomlamp bijvoorbeeld wat gevoeliger om omver te vallen, dan is het een minder handige lamp om neer te zetten in de kamer waar je kind vaak lekker speelt. Lampen die een wat grotere kap hebben en een relatief smalle voet kunnen namelijk net wat minder stabiel zijn. In je woonkamer bijvoorbeeld, kan het handig zijn om voor een stevige lamp te kiezen met een kap die niet te groot is. Een idee voor in je slaapkamer is een tafellamp in boogvorm. Naast een stijlvolle aankleding van je kamer, is een booglamp handig om ’s avonds een boek of tijdschrift op bed te lezen.

Combineren met jouw interieur

Naast de trends en de vorm van je tafellamp, zijn het materiaal en de kleur van de lamp belangrijk. Heb je bijvoorbeeld veel aardetinten in huis, dan is het het mooist als je lamp dezelfde aardetint heeft als de rest van je interieur. Kies je toch voor een andere kleur, dan kan je het beste voor een contrasterende kleur kiezen. Zo wordt je lamp een echte eyecatcher. Neem in de eet- of woonkamer ook de kleur van eventuele tafelkleden mee die je graag gebruikt.

Rondneuzen naar de perfecte lamp

Mooie trends zijn natuurlijk verleidelijk, maar je kan altijd je eigen draai geven aan je tafellamp. Dat de lamp past bij wie je bent en hoe je leeft is het belangrijkst. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keuze als het gaat om tafellampen, en kun je eindeloos rondkijken op websites zoals bijvoorbeeld Straluma. Met deze tips houd je het overzicht en wordt de keuze wat makkelijker.

Tafellampen: handige tips en mooie trends.

Lees ook:

Interieur trends voor 2018.

Kersttrends 2017: deze items mag je niet missen!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results