Tip: een Geweldig Gewei aan je muur.

28 januari 2016

Timo Sorber is fotograaf, woont in Amsterdam en is vader van Silver (12) en Elvis (10). Het moment dat hond Coco een keer enthousiast kwam aanrennen met een stok in de vorm van een half gewei, bleek later de aanleiding voor Geweldig Gewei. “Takken begonnen me ineens te fascineren en het idee voor een fotoserie ontstond. Hiervoor hing ik mijn ‘Geweldige Geweien’ op bij mensen met een bijzonder interieur, maar zij wilden ‘m vervolgens niet meer kwijt. Een nieuwe passie ontstond.”

Olifant uit de Amstel

“Ik raakte steeds meer enthousiast over mijn geweien-project, mede dankzij de leuke reacties die ik kreeg. Het werd zelfs zo erg dat ik niet meer normaal door een bos kon lopen, haha! Ik ben inmiddels altijd op zoek naar het ultieme Geweldige Gewei. Ik haal inspiratie uit alles om me heen, maar wanneer ik buiten loop en bewust naar dingen om me heen kijk, zie ik de gekste vormen In mijn studio hangt bijvoorbeeld een hoofd van een olifant. Geen echte, dat begrijp je, maar het is een stuk hout dat ik ooit in de Amstel zag drijven. Die wetenschap maakt het object toch extra mooi, vind ik.”

Een heel proces

“Het duurt wel even voor een Geweldig Gewei af is. Het vinden van de juiste tak kan soms heel lang duren. Ik moet er zelf een half gewei in zien en dan moeten de verhoudingen helemaal kloppen. Vervolgens sla ik aan het zagen. De spannendste fase. Want takken kunnen hierdoor finaal door midden breken of de vorm kan verdwijnen. En soms is de perfecte tak niks waard omdat ze tijdens het zagen breken of de vorm verdwijnt.  En het is altijd spannend hoe de binnen kant is; een broos gewei is niks waard. En aan de andere kant, soms blijkt de binnenkant van een tak een ware schat. Ik heb weleens gehad dat ik tijdens het zagen op ‘ogen’ stuitte, die je dan doordringend aankijken. Waanzinnig!”

Statement aan de muur

“Ik weet niet wat de toekomst voor Geweldig Gewei in petto heeft. Het lijkt me wel heel gaaf om ooit nog een keer een hele muur vol te hangen met een kudde Geweldige Geweien. En verder hoop ik uiteraard dat ik nog heel veel huizen mag opvrolijken met een Geweldig Gewei. De collectie verandert voortdurend en zo nu en dan neem ik een gewei mee naar huis, die onze mega grote, even komt vergezellen.”

Wil je ook een Geweldig Gewei? Neem een online kijkje of bezoek de studio van Timo in Amsterdam. Fotograferen doet Timo ook nog steeds. Kijk maar eens bij deze twee leuke projecten: Famous Koffie met portretten van bekende Nederlanders tijdens hun koffiemomentje en Rocking Names: portretten van kinderen met bijzondere namen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.