Tips bij het kopen van LED lampen.

Als je van plan bent om LED lampen, zoals LED spots of led dimmers, aan te schaffen, kies je slim. LED spots hebben veel voordelen. Zo gaan ze erg lang mee vergeleken met spaarlampen.

Verder bespaar je met LED lampen een hoop energie en dus maak je minder kosten. Verder is een groot pluspunt van LED verlichting dat deze lampen nauwelijks heet worden, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je vingers brandt. De LED lampen branden ook snel op volle sterkte. En ten slotte heb je een gigantische keuze uit soorten LED verlichting en qua kleuren licht. Redenen genoeg dus om de lampen thuis door LED te vervangen. Maar hoe kies je precies geschikte lampen uit? Met onze tips wordt dit een stuk gemakkelijker. 

1. Bepaal het goede prijsniveau 
GA ervan uit dat goedkope LED spots niet altijd betekent dat je kwaliteit koopt. Meestal geven echt voordelige led lampen minder licht. Je kunt beter goede kwaliteitslampen kopen. Die besparen uiteindelijk meer op de energierekening.

2. Ga voor de kracht van power leds
Er zijn diverse typen LED lampen. Tegenwoordig zijn powerleds populair. Deze variant heeft als voordeel dat ze veel lichtkracht hebben en lang meegaan. Je betaalt voor powerleds wel iets meer, maar krijgt er een hoop licht voor terug!

3. Levensduur belangrijk
Als je LED lampen koopt, dan is de levensduur van belang. Moderne LED lampen gaan tien keer zo lang mee als gloeilampen of halogeenverlichting. En de levensduur van LED verlichting vergeleken met spaarlampen is twee keer zo lang. Je hoeft LED lampen dan ook zelden tot nooit te vervangen. Ideaal toch?

4. Let op de lichtopbrengst 
Bij LED lampen moet je opletten hoeveel lumen de lampen hebben. Lumen staat voor de lichtkracht van de LED lamp. Een lamp met LED biedt voldoende lichtkracht om een 40 of 50 watts halogeenlamp of gloeilamp te evenaren. Bij een hogere wattage is het slimmer om te kiezen voor een spaarlamp.

5. Houd de garantieperiode in de gaten 
Op LED lampen zit doorgaans een garantie. Hoewel LED verlichting erg lang hoort mee te gaan, kan het natuurlijk (zeer) incidenteel gebeuren dat een lamp eerder defect raakt. controleer de lampen daarom op een garantieperiode van minstens één jaar.

6. Kijk goed naar de openingshoek
Onder ene openingshoek wordt de hoek verstaan waarin het licht straalt. Is deze 180 graden, dan gaat het licht loodrecht naar beneden. Zoek je een LED lamp die het licht naar boven schijnt, kies dan voor een openingshoek van minstens 240 graden.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results