Trends in interieur: van pasteltinten naar diepe, krachtige kleuren.

Ons interieur wordt in 2017 meer volwassen en avant-gardistisch. Maar om dit aan te durven in je huis moet je wel de diva in jezelf naar boven halen!

Na de sneeuwbal gevechten van afgelopen weekend wordt het buiten weer wat graadjes warmer en in 2017 willen we er graag warmpjes bij zitten. De vele pasteltinten die we de laaste jaren zoveel zagen verdwijnen langzaam van het toneel en worden door diepere en krachtige kleuren vervangen, zoals bruin, oker, donkerblauw en terracotta voor een warmere en intiemere sfeer.

Ons interieur wordt in 2017 meer volwassen en avant-gardistisch.

Avant-garde staat voor vooruitstrevend, vernieuwend en experimenteel! Er wordt teruggekeken naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. Dat zie je goed aan het gebruik van grote kleurvlakken en nieuwe vormen en materialen. Deze nieuwe avant-gardistische volwassenheid is goed te zien in de nieuwe collectie van Ferm Living.

Collage FL 2017

Messing, brons en natuursteen

Niet alleen de kleuren worden warmer, maar ook materialen zoals messing, brons en gekleurd natuursteen gaan een steeds grotere rol spelen in het interieur van 2017. En we gaan ook steeds meer invloeden vanuit de 80’s terug zien zoals geometrische vormen maar dan meer ingetogen en in minder felle kleuren.

Collage HD

V.l.n.r.: Madam Stoltz aardewerk – Sissy Boy kussens – Bloomingville vaasjes

Diepe, rijke kleuren

Voor een avant-gardistisch interieur moet je wel durven de diva in jezelf naar boven te halen. Verf bijvoorbeeld een complete muur in een diepe, rijke kleur inclusief plinten, kozijnen en deuren zoals hieronder in het interieur van blogger Theobert Pot, naar mijn idee een echt goed voorbeeld van de avant-gardistische stijl. Nog meer inspiratie vind je op zijn Instagram. Hiermee creëer je een krachtig statement en tegelijkertijd rust.

baaea795be4494ea5214db97d3df4115

Shop onderstaande items voor een avant-gardistische look in huis.

collage producten

V.l.n.r. Bloomingville waxinelicht 9,50 – HKLiving kunstplant 7,95 – Dutchbone Rural kussen 32,50 – Tas-Ka poster Droom – Ferm Living Colour Block kussen 36,-m – Hart lampje Hema 10,- – Plaid Oker 49,- – Madam Stoltz draadstoel Brass 150,-

Meer lezen?

Interieurstijl: Bohemian voor kids

Daya Jewelry: unieke sieraden met een verhaal.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results