Tuininrichting: waar moet je rekening mee houden?

Als de thermometer temperaturen boven de 20 graden gaat aangeven en je moet oppassen dat je door het felle zonlicht niet verbrand als je in de tuin zit, is het tijd om de tuin klaar te maken voor de zomer. Een aantal uitgangspunten is hierbij belangrijk, zoals zorgen voor voldoende schaduw, het creëren van een relaxplek, voldoende flora en fauna en een goede tuinafscheiding. Maar hoe realiseer je dit op een tactische wijze, zodat jouw tuin er de komende lente-, zomer- en nazomertijd weer helemaal tegenaan kan?

Zorg voor aangename schaduwplekken in de tuin

Gezien het toenemend aantal tropische dagen in Nederland – tegenwoordig zijn het er twee keer zoveel als ruwweg een eeuw geleden – is een zweefparasol kopen belangrijk om een schaduwplek in de tuin te creëren. Een zweefparasol kopen heeft enkele voordelen boven de aanschaf van een standaard parasol. Zo heb je bij een zweefparasol geen last van de draagbalk en kun je er gewoon onderdoor lopen. Verder is een zweefparasol kopen slim omdat deze parasols erg flexibel zijn en je ze kunt bijstellen als de stand van de zon anders is.

Creëer een plekje waar je kunt relaxen

Geen tuin is compleet zonder een aangename plek en tuinmeubilair waar je even heerlijk onderuitgezakt tot jezelf kunt komen. Dat kan op een comfortabele loungeset op een verhard terras. Kies daarbij voor een overkapt terras, zodat je ook op jouw loungebank kunt zitten als het miezert of regent. Een andere optie is een fraaie houten tuinbank met tuinkussens. Ook een dinerset voor in de tuin is een vaak gekozen optie en ideaal om met je partner of vrienden te ontspannen onder het genot van een lekker hapje en/of drankje.

Mooie flora en fauna geven rust

Zonder mooie planten, bloemen en een strak gazon is het lastig tot rust komen in jouw tuin. Zorg daarom dat je op zijn laatst in de lente het gazon van onkruid ontdoet, de grasmat lekker strak maakt en voldoende zomerbloemen en -planten in de tuin hebt staan. Bijkomend voordeel is dat je hiermee ook dieren aantrekt, zoals prachtige vlinder, waardoor je je nog beter gaat voelen.

Plaats een goede schutting voor meer privacy

Privacy is belangrijk, zeker als je de tuin gebruikt om geregeld in te zonnen een eigen zwembad hebt of wanneer de tuin een sociale ontmoetingsplek is waar je met bekenden wilt barbecueën. Een houten schutting of omheining plaatsen is dan ook aan te raden.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results