Vakantiehuisje opknappen: Van grijze faal naar groene praal!

Interieurblogster Danielle was even afwezig op Mamaschrijft, maar niet zonder goede reden. Ze heeft een vakantiehuisje gekocht en stijlvol opgeknapt en verloot binnenkort een weekendje in haar prachtige stulpje!

Ik geef het toe, ik ben een beetje out of the picture geweest en mijn laatste blog was twee maanden geleden….Oeps. Maar niks zonder goede reden uiteraard! En ik heb afgelopen maanden zeker niet stil gezeten. Ik kon helaas alleen nog niks delen omdat het allemaal nog zo onzeker was en ik letterlijk met mijn handen in de modder zat. Maar dat is nu niet meer van toepassing…dus here it is *tromgeroffel* ons groene paradijsje PiCo!

PiCo paradijs

Ja, je leest het goed. We hebben een vakantiehuisje gekocht en natuurlijk heb ik deze helemaal gerestyled. Het werd op een gegeven moment wel een beetje spannend omdat we al twee maanden aan het klussen, verbouwen en inrichten waren terwijl het officieel nog niet van ons was. Hoe heerlijk was het om met dit project bezig te zijn. Dat klinkt alsof het klaar is.. maar nee, het is een never ending story, een loverstory dat dan weer wel gelukkig.

De binnenkant van het huisje is zo goed als af. Vooral de bovenverdieping moest flink aangepakt worden. Zo moest er een extra kamer gecreëerd worden voor extra slaapplekken en een nieuwe vloer komen.

PiCo voor

Het leuke aan dit project is dat ik weer een beetje kon experimenteren met kleuren en materialen. Daarnaast moet naar mijn idee in een vakantiehuisje echt geleefd kunnen worden en daarom heb ik gekozen voor stevige materialen en donkere kleuren. Voor de vloer boven heb ik gekozen voor een stoer vinyl in een betonlook in de kleur taupe. Robuust en gemakkelijk schoon te houden.

Pico boven

Vinyl vloer Coalport taupe Kwantum | Kleedje Wehkamp’s own | Vliesbehang sloophout wit Karwei

De “masterbedroom” bestaat uit verschillende blauwtinten. Dit geeft de kamer een knus maar comfortabel gevoel. De kleur op het achterwandje is DE kleur van 2017 van Flexa Denim Drift. Het is een erg mooie grijsblauw. De lichtblauwe kleur op de schuine wand is Frosted Sky ook van Flexa.

In de tweede slaapkamer hebben we een stapelbed gezet met een uitklapbaar onderbed. Zo kunnen hier nu comfortabel 3 personen slapen. De schuifkast was van lelijk berkenfineer deze heb ik geschilderd met Annie Sloan in de kleur French Linnen. Ik ben echt helemaal fan van de Annie Sloan chalk paint. Je kunt er daadwerkelijk alles mee verven zonder eerst te hoeven schuren of gronden. En dat heb ik dus ook gedaan, lampen, potten, kasten, tegels, you name it! Mijn favoriete Annie Sloan kleur is Duck Egg Blue!

Ik had nog wat behang over en aangezien de badkamer nog wat opgeleukt moest worden dacht ik why not. Behang in de badkamer is niet echt standaard maar zolang de muur die je gehangt niet in aanraking komt met natte delen is het geen probleem. Ik ben echt heel blij met het resultaat en echt iedereen denkt dat we een echte houten wand in de badkamer hebben. Wat mooie hangplanten erbij en we hebben een echt botanisch sfeertje!

Zo vonden we tijdens het opruimen in de schuur ook nog wat oude lampen, kannen en een fantastische oude werkbank die nu in ons huisje pronken.

Eettafel

Oud kastje van de Bosrand Brocante | Tafel op maat Hout van Hein | Kleed Wehkamp’s Own

Ik kan zo blij worden van dit soort unieke vondsten. Dat maakt ons vakantiehuisje gelijk uniek en persoonlijk. Ik kan het daarom niet vaak genoeg zeggen maar volgende keer toch weer ff op de stoffige zolder of schuur van opa & oma snuffelen naar verborgen schatten. Om het een beetje goed te maken dat ik even van de radar was en omdat het gewoon fijn is om te delen verloot ik eind augustus een weekend verblijf in PiCo onder trouwe lezers.…houd Mamaschrijft dus goed in de gaten! Kun je daar niet op wachten? PiCo is nu al te boeken via Airbnb.

Lees meer over interieur:

10x de poef in je interieur.

Trend in interieur: UPcycling.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results