Van babykamer naar jongenskamer met Saartje Prum. Inclusief winactie!

31 oktober 2016

Mijn mannetje wordt vier jaar deze week. En dat betekent: naar school! Hij is een ‘grote jongen’, zoals hij dat zelf zegt. Wij vonden dat bij een ‘grote jongen’ ook een grote-jongenskamer hoort. De kamer die hij had was prima, maar niet helemaal zijn smaak meer. Zo plakten er bijvoorbeeld uiltjes-muurstickers aan de wanden. Uberschattig vonden wij die toen we ze erop plakten, maar hij heeft eigenlijk nooit wat met uilen gehad.

Diepste geheim

Ik merk ook dat hij steeds meer met vriendjes op zijn kamer speelt en dat zal alleen maar meer worden als hij naar de basisschool gaat. Daarom wilde ik een plek creëren voor hem waar hij fijn kan spelen. Een eigen plekje in huis. In het diepste geheim hebben we vorige week zijn kamer omgetoverd van babykamer naar jongenskamer terwijl Raf een nachtje bij opa en oma was. Nieuwe kleuren op de muren, de uiltjes eraf, nieuwe gordijnen en het belangrijkste item natuurlijk.. het bed. Echt supergroot is zijn kamer niet, dus het moest een beetje praktisch zijn.

Saartje Prum

Een paar weken geleden begon mijn zoektocht naar een gaaf bed. Na wat speurwerk kwam ik de bedden van Saartje Prum tegen. Hoogslapers, enkele bedden, stapelbedden, Saartje Prum heeft ze in allerlei soorten. Elk bed is alles behalve gewoon en een waar feestje voor ieder kind. En naast bedden, kun je er ook terecht voor inspiratie, beddengoed, behang en accessoires. Alles wat ze maken is verantwoord geproduceerd, en nergens anders te koop.

Mijn keuze viel op het bed Dolfje Dries.

Dat is een halfhoogslaper, met een hut eronder. In die hut kan ook nog een éénpersoons-matras gelegd worden. Voor eventuele logeetjes. Te gek! Dit bed voldoet precies aan wat ik wil. Een gave plek om te slapen, en een eigen plek om zich in terug te trekken met vriendjes. Dat bed heb ik ook gekozen. Met een dekbedovertrek vol auto’s erbij van Studio Ditte en onderin zijn hut heb ik kussens en een slinger van gekleurde cotton balls opgehangen. Supersfeervol.

De kamer openen

Alles werd netjes bezorgd op de afgesproken dag en door Saartje Prum in elkaar gezet op de ochtend dat Raf terug kwam van opa en oma. Om het extra speciaal te maken heb ik een lint voor zijn deur gehangen die hij mocht doorknippen om de kamer te openen. Toen de deur eenmaal open ging, wist hij niet wat hij zag. Hij was door het dolle heen, zo blij! We dachten eigenlijk dat hij direct bovenin zou willen slapen, maar onderin zag het er veel te gezellig uit en de eerste avond sliep hij in zijn hut onder de lampjes.

Missie geslaagd dus! Hij blij, wij blij.

Om een idee te krijgen van hoe het was en nu is, dit zijn de foto’s:

Voor

Babykamer

img_5368

img_5369

Na

dsc_0569

Hutbed Saartje Prum

dsc_0567

Raf blij!

Izzie is ook blij met Raf z'n bed!

Izzie is ook blij met Raf z’n bed!

Win!

Word jij net zo blij van Saartje Prum als ik? Dan heb ik een toffe winactie voor je. Maak nu kans op een dekbedovertrek uit de Saartje Prum collectie.

Wat moet je doen? Like mamaschrijft en Saartje Prum op Facebook, deel deze post  en laat in een comment weten welk dekbed je uit de Saartje Prum collectie graag wil winnen.

Note: deze actie is afgelopen. De winnaar is via Facebook bekend gemaakt.

Lees ook:

Kinderkamer inspiratie met IXXI

Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus.

12 Reacties

 1. Nicol

  Ohhhh wat een gave actie! Ze hebben zulke mooie spullen:) wij vinden de sorbet dekbedovertrek heeeel mooi, doe graag mee 😍

  Antwoord
 2. Jeanine

  Voor luuk gaan we binnenkort een stoere jongenskamer maken. Hij wordt grote broer! Dekbedovertrek auto vind hij helemaal geweldig dat weet ik zeker! 😍😍

  Antwoord
 3. Alyt van der Heide

  Mijn dochter van zes heeft een kamer en die hebben we werelds ingericht. Met een globe, landkaart en een Amerikaans vlag. Het dekbedovertrek Atlas zou natuurlijk helemaal in dit plaatje passen.
  Doe graag voor haar mee.

  Antwoord
 4. Anita te Gussinklo

  Wat een leuke actie.
  Mocht ik winnen dan maak ik graag kans op het koopje Dekbedovertrek West Blauw

  Antwoord
 5. Claudia Diependaal

  Ik vind overtrek Pluk heel mooi. Omdat je het aan 2 kanten kunt gebruiken zoals ik het zag.

  Antwoord
 6. kempenaers

  doe graag mee voor het dekbedovertrek Pluk voor mijn kleindochter

  Antwoord
 7. brants

  doe graag mee voor het dekbedovertrek Pluk voor mijn kleindochter

  Antwoord
 8. Marian

  Wat een mooie prijs en leuke dekbedovertrekken hebben zeg! Dekbedovertrek Bonbon vinden we echt super mooi, je zou die maar mogen winnen voor je meisje… Dat wordt duimpjes draaien.

  Antwoord
 9. Nadia

  Gave actie! Ik doe graag mee voor mijn schatje. Ze zou het dekbedovertrek ‘Pluk’ heel leuk vinden. Ik volg je & Saartje Prum op Facebook en heb deze leuke actie gedeeld.

  Antwoord
 10. Anouk Hendrikx

  Juffer😍! Zo mooi!! Zouden we erg blij mee zijn

  Antwoord
 11. Marian Zw

  Ik kies de dekbedovertrek auto voor mijn zoon. Kort geleden mocht hij ook verhuizen naar een groot bed. Maar ik heb nog niet zoveel grote dekbedovertrekken die ook leuk zijn voor stoere jongens!

  Antwoord
 12. Annemieke

  Wat super gaaf geworden! Zeker inspirerend voor onze 4 jarige zijn slaapkamer. Wij gaan verhuizen van Groningen naar BRABANT…een hele verandering. Daar hoort ook een stoere jongenskamer bij.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Duurzaam en veilig spelen met houten speelgoed. * mamaschrijft - […] Van babykamer naar jongenskamer met Saartje Prum. Inclusief winactie! […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.