Verhuizen in je eigen huis – tijd voor een makeover.

Hoe zorg je dat je verhuiswens verdwijnt en je weer helemaal happy bent met je eigen huis? Lees in dit artikel drie tips waarmee je jouw huis opnieuw gaat waarderen.

Misschien ken je het gevoel wel: eigenlijk ben je niet tevreden met het huis waar je in woont. Je wilt verhuizen, maar dat past niet in je budget. Hoe zorg je dat je verhuiswens verdwijnt en je weer helemaal happy bent met je eigen huis? Lees in dit artikel drie tips waarmee je jouw huis opnieuw gaat waarderen.

Creëer extra ruimte

Als jij met het idee speelt om te verhuizen wegens ruimtegebrek, zijn er ook andere mogelijkheden om extra ruimte te creëren. Heb jij wel eens aan een dakkapel gedacht? Hiermee zorg je al snel voor extra ruimte op zolder voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Of benut loze ruimte op zolder door het plaatsen van een tussenwand, waardoor je van één ruimte twee bruikbare ruimtes maakt. Mocht jij liever extra woonruimte hebben in de woonkamer, is een aanbouw misschien wat voor jou. Dit zijn relatief grote projecten, maar als je zo’n verbouwing vergelijkt met wat een verhuizing kost, valt het kostenplaatje mee. Zeker als je bedenkt dat je huis na zo’n verbouwing flink stijgt in waarde.

Verbeter de isolatie

Een slecht geïsoleerde woning is in sommige gevallen ook een reden om te willen verhuizen. Het is vervelend om het in de winter koud te hebben of veel te moeten stoken. Verhuizen naar een goed geïsoleerd huis lijkt dan misschien de juiste optie, maar in sommige gevallen is het isoleren van je huis slimmer en goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van goedkope kunststof kozijnen met driedubbel glas, of misschien is een tochtstrip voor de deur ook al genoeg. Als de nood voor verhuizen niet hoog is, bespaar je met een goed geïsoleerd huis al snel €300-, per jaar op de energierekening.

Zorg voor een andere sfeer

Er zijn ook minder drastische maatregelen die zorgen voor een compleet nieuwe sfeer in huis. Met een nieuwe inrichting krijgt de woning gelijk een ander gevoel. Ook kleur speelt hierin een grote rol. Pak de kwasten uit de kast en geef de hele woonkamer eens een andere kleur. Als je houten meubels hebt, kan je zelfs die een nieuwe kleur geven. Je merkt gelijk dat de kamer een compleet nieuwe uitstraling heeft. Nog niet het gewenste effect? Koop eens wat nieuwe meubels. Een nieuwe bank of eettafel brengt meer sfeer met zich mee dan je denkt.

Laat kamers ruimer lijken

Een ruime kamer geeft een gevoel van rust. Helaas is het niet zomaar mogelijk om een kamer te vergroten. In plaats daarvan is het mogelijk om de een kamer voor het oog groter te maken. Zorg voor veel lichte kleuren, zoals wit en lichte grijstinten. In combinatie met goede lichtinval lijkt het direct of er meer ruimte is. Nog steeds niet het gewenste resultaat? Probeer dan eens om zoveel mogelijk spullen uit het zicht te halen. Hoe meer je ziet, hoe groter de ruimte lijkt.

Lees ook:

Binnenkijken bij interieurblogger Danielle.

Interieur trends voor 2018.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results