Waarom is een speeltoestel goed voor in de tuin?

Zet jouw kids een keer lekker in beweging!

Een speeltoestel in de tuin plaatsen voor kinderen zet jouw kids lekker in beweging. Kinderen die uit zichzelf niet snel buiten gaan spelen, kun je met een of meer speeltoestellen in de tuin verleiden om tóch naar buiten te gaan. Spelen wordt dan natuurlijk nog aantrekkelijker en uitdagender!

Soorten toestellen voor spelende kinderen

Een speeltoestel is een bouwsel of constructie waar kinderen op kunnen spelen en hun energie kwijt kunnen. Dit kan van alles zijn. Populair zijn bijvoorbeeld de glijbaan, een klimrek of een schommel. Ook populair zijn kinderspeelhuisjes en torentjes om in te klimmen. Speeltoestellen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in uiteenlopende materiaalsoorten. Kunststof materiaal wordt veel gebruikt, maar de laatste jaren wordt ook het houten speeltoestel steeds populairder. Toestellen van hout zijn duurzaam, komen visueel goed tot hun recht in de omgeving van een tuin en zijn goed bestand – als ze goed geïmpregneerd zijn – tegen wisselende weersinvloeden. Veel ouders kiezen dan ook voor houten toestellen in de tuin!

Alle voordelen van een speeltoestel in de tuin

Het plaatsen van speeltoestellen in de tuin heeft diverse voordelen, zowel voor jouw kinderen als voor jezelf. Zo is het tegenwoordig natuurlijk een grote uitdaging om kinderen in beweging te krijgen. Computergames, mobiele telefoontjes en schermpjes zijn natuurlijk veel aantrekkelijker voor de meeste kids. Daarom is het stimuleren van meer lichaamsbeweging door het plaatsen van een speeltoestel achter huis een verstandig idee. Lichaamsbeweging is natuurlijk supergezond en als ouder wens je jouw kinderen het beste toe. Je zult – dat is een tweede grote voordeel – ook merken dat jouw kinderen hun energie gemakkelijk kwijt kunnen, thuis minder druk zijn en eerder in slaap vallen aan het einde van de dag.

Daar profiteer je natuurlijk als moeder zelf van. Je houdt meer quality time voor jezelf over! Ook tijdens het spelen zelf kun je even heerlijk tot rust komen. De kinderen vermaken zich op dat moment zelf of met elkaar, waardoor jij de gelegenheid hebt om even lekker een boek te lezen, te gaan zonnen of iets anders voor jezelf te doen. Ten slotte spaart een eigen speeltoestel geld uit. Je hoeft niet meer te betalen voor een speeltuin. En mocht(en) jouw kind(eren) groter worden en het toestel overbodig zijn, dan kun je deze voor een leuke prijs zo weer door verkopen. Ideaal toch, zo’n speeltoestel?

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results