Weet jij al wat je met je tuin wilt doen?

Je tuin is de plek waar je kunt genieten in warmere tijden, zeker met familie en vrienden. Maar dan moet je wel ervoor zorgen dat de tuin er leuk uit ziet. Ideeën bedenken kan best lastig zijn, hier vind je enkele tips waar je aan kunt denken.

Gras of toch tegels?

Wil je een onderhoudsarme tuin of toch vooral veel groen? Gras geeft namelijk een echte natuurlijke sfeer in de tuin, maar heeft ook vaak onderhoud nodig om er mooi uit te blijven zien. Doe je liever wat minder aan de tuin, dan kan je kijken naar stijlvolle tegels. Deze hoef je enkel eenmaal per jaar schoon te maken.

Een mooie gezellige zithoek

Een tuin maak je natuurlijk extra gezellig wanneer je een leuke zithoek hebt. Met een duurzame tuinset kan je lekker tot rust komen en kan je het zelf zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zorg daarbij dat je ook een plek van schaduw of overkapping creëert om zo te kunnen schuilen tegen de hete zon of juist buien. Neem dus een kijkje in een leuke collectie van tuinsets om tot inspiratie te komen.

Mooie en makkelijke planten

Planten en bloemen geven kleur aan de tuin en mogen dus ook niet ontbreken in het plaatje. Je hebt vele soorten waar je uit kunt kiezen: sommigen kunnen het hele jaar overleven, anderen hebben weinig water nodig en zo vind je nog meer diverse voor- en nadelen. Dus ook als je liever minder vaak in de tuin wilt werken zijn er voldoende planten waar je uit kunt kiezen.

Leuke accessoires voor je tuin

Hou je van ruimtes aankleden met accessoires? In de tuin kan je je dan ook erg goed uitleven. Er zijn vele manieren hoe je je tuin extra kunt laten opvallen. Dit kan met bijvoorbeeld oude vintage lampen, vazen, bloempotten, kaarsen en ga zo maar verder. Bekijk wat de laatste trends zijn en pas deze ook toe in jouw tuin.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results