Welke verduisteringsgordijnen zijn handig voor een (kinder)slaapkamer?

Goed slapen lukt beter als de kamer goed verduisterd is. Daarom geef ik in dit artikel enkele tips over de verschillende soorten gordijnen die jou of je kind daarbij helpen.

Kinderen hebben veel slaap nodig en daarbij is het belangrijk een goed slaapritme te krijgen. Het is namelijk erg vervelend voor een kind om moeite te hebben met inslapen. Het duurt altijd even want niks is zo leuk om langer op te blijven. Al eens eerder heb ik een artikel geschreven waarin ik een aantal tips gaf hoe kinderen het beste in slaap kunnen komen. De tips over een donker verduisterende kamer kennen we natuurlijk allemaal, maar weet je ook welke verschillende gordijnen daarbij helpen? In dit artikel zal ik wat meer vertellen over de verschillende soorten gordijnen en waar je verder op moet letten bij het inrichten van de kinderkamer.

Creeer sfeer met plisségordijnen

Gordijnen zijn de finishing touch van een woning. Het brengt de sfeer en intimiteit van een woning en het maakt de woning van jou. Plisségordijnen zijn er in veel verschillende tinten en uitvoeringen en zijn perfect voor een jarendertigsfeer. Aangezien je deze gordijnen op verschillende standen kunt zetten bepaal je zelf de mate van lichtinval. Je kunt ze bestellen bij de VELUXshop in verschillende niveaus van transparantie en daarmee dus erg geschikt voor het verduisteren van de kinderkamer.

Welke verduisteringsgordijnen zijn handig voor een (kinder)slaapkamer?

Praktische isolatie met rolgordijnen

Rolgordijnen is niet de meest decoratieve keuze maar wel de meest praktische. Je hebt namelijk maximale controle over lichtinval. Isolatie is ook een van de belangrijkste eigenschappen van een rolgordijn. Hiervoor zijn speciale rolgordijnen met zijgeleiding. Zodat uw kind in een comfortabele en goed geventileerde kamer tot rust kan komen ’s nachts.

Welke verduisteringsgordijnen zijn handig voor een (kinder)slaapkamer?

Een decoratieve kamer met vouwgordijnen

Vouwgordijnen kennen de eenvoudigheid van rolgordijnen, maar daarentegen zien deze er een stuk stijlvoller uit. Vouwgordijnen worden vaak gekozen bij een landelijk interieur, omdat de linnenlook stoer maar tegelijkertijd ook een luxe uitstraling heeft. Je ziet vouwgordijnen ook in andere woonstijlen terug, zoals een romantisch of een klassiek interieur, maar ook in stoerdere huishoudens zoals een industrieel of modern interieur. Als je de kinderkamer dus erg strak en klassiek wilt inrichten is dit een van de betere opties.

Welke verduisteringsgordijnen zijn handig voor een (kinder)slaapkamer?

Ventilatie voor een goede nachtrust

Verduistering is natuurlijk een essentieel element in de kinderkamer. Maar misschien wel even belangrijk is een goede ventilatie. Zoals al gezegd is ventilatie essentieel voor een goede nachtrust. Milieu Centrale geeft 6 tips voor natuurlijke ventilatie in huis. Het is namelijk niet gezond als kinderen de hele nacht liggen te zweten in een te warme kamer. Bovendien is het belangrijk dat er genoeg verse zuurstof in de kamer is zodat het kind in een aangename omgeving de hele nacht lekker kan doorslapen.

Lees ook:

Heeft je kind moeite met inslapen? Deze tips helpen!

De momenten voor het slapen gaan.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Richard

    Tis Milieu Centraal, niet Milieu Centrale, zoals je nu schrijft in je blog :-).

Type to Search

See all results