Zo creëer je een creatieve omgeving voor je kind.  

Jouw kleintje is al niet zo klein meer en past niet meer in dat piepkleine bedje. En die zacht roze of blauwe kleur op de muur lijkt ook niet meer te passen, nu het leven van jouw zoon of dochter over klimmen, klauteren en nee-zeggen gaat.

Het wordt hoog tijd dus om die babykamer om te toveren tot kinderkamer, met behulp van magie, verf en een hoop inspiratie, zodat jouw kind in een creatieve en inspirerende kamer naar bed kan gaan en wakker kan worden. En soms een beetje klimmen en klauteren misschien. In dit artikel lees je informatie over hoe je een kinderkamer creatief vorm geeft en een aantal tips.

Een kleur die inspireert  

Voor je een kamer gaat inrichten is het taak de kamer een leuke, inspirerende en creatieve kleur te geven. Je kunt ervoor kiezen een vrolijk fotobehang op de muur aan te brengen, of de goedkopere variant te kiezen door de muren een creatieve kleur te geven met een lik verf. Vanuit de kleurenpsychologie wordt uitgegaan dat elke kleur een bepaalde invloed op ons heeft. Zo staat oranje voor motivatie, blauw voor concentratie en groen voor rust. Neem eens een kijkje op internet als je meer over deze kleurenpsychologie wilt weten. Bij het kiezen van een kleur kun je ook je zoon of dochter eens vragen welke kleur zijn of haar favoriet is en geef één muur deze kleur. Doordat je de rest van de muren een neutralere kleur geeft, is het niet te overheersend en te druk. Je kunt ervoor kiezen zelf te schilderen, maar wil je graag dat het snel en kwalitatief gebeurd? Dan kun je een schilder inhuren. Het onderhoud van het schilderwerk zal daarbij minder zijn. met oog op de kosten van een huis schilderen wil je natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Een schilder inhuren voor schilderwerk in huis kan al vanaf €200,-. Het is natuurlijk erg afhankelijk hoe groot de ruimte is, wat je precies gedaan wilt hebben en welke verf je kiest.

Maak de kamer een ontdekkingsreis

Wat prikkelt de creativiteit nu meer dan een kamer vol ontdekking? Met verschillende meubels kun je een kamer vol avontuur maken door kleine hoekjes en hutjes te creëren waar steeds weer iets nieuws ontdekt kan worden. Zo kun je een tekenhoekje maken, gevuld met kunstwerken van inspirerende kunstenaars, een trapeze ophangen aan het stapelbed voor de kleine acrobaat en een plek maken waar jouw huttenbouwer zijn mooiste hut kan bouwen. Met simpele objecten als doeken en touwen maak je van elke kamer al een echte ontdekkingsreis.

Creatief motiverend speelgoed  

Met speelgoed dat de creativiteit motiveert en educatief is, zal je kind gestimuleerd worden nieuwe dingen te leren. Je kunt denken aan een leuke creatieve leesplank, inspirerende teksten of stevige bouwblokken, waar ook nog eens op geklauterd kan worden. En natuurlijk mogen boeken niet vergeten worden! Bevestig een aantal planken op verschillende breedtes en hoogtes voor een vrolijk effect. Kijk bij het inrichten van de kamer ook wat de interesses van je kind zijn om het extra inspirerend en motiverend te maken.

Lees ook:

Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus.

De stoere kinderkamer voor wie durft!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results