Zo richt je een kleine badkamer in.

Wist je dat je best een groot ogende badkamer kan maken van een relatief kleine ruimte. Daar zijn namelijk een aantal slimme trucjes voor.

Net zoals de meeste mensen in Amsterdam, heb ik een bescheiden badkamer. Niet piepklein, maar zeker niet heel ruim. Toen ik een tijdje geleden besloot om de badkamer wat efficiënter in te richten, kwam ik erachter dat dit niet zo moeilijk is als het lijkt. En dat je best een groot ogende badkamer kan maken van een relatief kleine ruimte door middel van de juiste indeling en badmeubelsets.

Zo haal je het meeste uit je (kleine) badkamer

  • Gebruik lichte kleuren op je badkamervloer en -wanden

Wanneer je een ruimte groter wil laten lijken is het slim om voor lichte kleuren te kiezen. Je ziet er wel sneller vlekken op, maar qua ruimte is het de beste optie. Kies je voor tegels, neem dan de wat grotere variant. Dat maakt het geheel ruimtelijker. Houd ook de wanden licht van kleur. Wil je toch graag ook wat donkere kleuren in je badkamer, zoek dit dan op in bijvoorbeeld de badkamer artikelen, zoals badlakens, kranen en tandenborstelhouders. Daarin kan je voldoende variatie kiezen qua kleurgebruik.

  • De badkamerindeling

Wil je heel graag een bad, of toch liever een douche? Of allebei? Je keuze hierin is nogal bepalend, want je wil uiteraard ook wat loopruimte overhouden. Daarnaast zorgen zwevende meubels voor meer ruimtelijkheid, maar ook voor loopruimte. En onder een hangende wastafel, kan je tenminste gemakkelijk je voeten kwijt.

  • De douchewand

Kies je voor een douche met een douchewand? Een transparante wand zorgt voor een optisch groter lijkende badkamer. Wil je liever niet gezien worden tijdens het douchen, dan kan je uiteraard ook een gordijn of dichte wand kiezen, maar bedenk wel dat dit de ruimte kleiner maakt.

  • Een spiegel in je badkamer

Een spiegel laat de ruimte groter lijken? En daarmee bedoel ik niet slechts een spiegel om je gezicht in op te maken, maar hoe groter hoe beter. De ruimte lijkt daardoor aanzienlijk groter.

  • Opruimen en opbergruimte

Een opgeruimde badkamer oogt een stuk ruimer en opener dan eentje waar overal badkamerspullen rondslingeren. Goede opbergmeubels zijn dan ook cruciaal. Een kast onder je wastafel of een plank erboven is praktisch om spullen in op te bergen en dichte deurtjes zorgen ervoor dat je de rommel niet ziet.

En zorg dat je badkamer opgeruimd is. Zet shampoos in de kast en houd je handdoeken uit het zicht. Je zal meteen het verschil merken.

Lees ook:

Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results