Zomerse wooninspiratie vanuit Sardinie

2 augustus 2016

Zomerse wooninspiratie

Zomervakantie! Zon, zee, strand, zinderende zwoele nachten of in dit geval een nieuwe blogpost. En yes, as we speak (eh, write) zit ik in een heet Sardegna. Er staat een koel drankje naast me en ik geniet van het geschater van mijn kids op de achtergrond vanuit het zwembad. En vanaf mijn balkonnetje heb ik een prachtig uitzicht op de prachtige flora en fauna die dit eiland te bieden heeft. Maar, ook dit paradijs heeft zijn keerzijden: de wifi bijvoorbeeld is dramatisch. Terwijl dat voor een blogger toch redelijk cruciaal is. En eigenlijk ben ik helemaal geen zonnetype. Mijn huid protesteert flink met de nodige tekenen van zonne-allergie. En wees eerlijk met 35 graden wil je eigenlijk ook helemaal niet buiten zijn toch? Wel word ik hier ontzettend geinspireerd door de mooie rustieke gebouwen, het kleurgebruik en de prachtige omgeving. Het is hier prachtig en op basis daarvan deel ik een portie heerlijke wooninspiratie.

Haal Sardinië in huis

Onderstaand een beeldverzameling van wat ik onderweg al ben tegengekomen en  tevens mijn inspiratieboard voor de Sardinië looks. Ik viel gelijk voor de mooie vervaagde groene kleuren. Ik zag ze overal terugkomen op luiken, hekwerken, muren en dan die door de tijd aangetaste kalkmuren. Prachtig!

Zomerinspiratie vanuit Sardinie

Zomerinspiratie vanuit Sardinie

 

Heb je zin om een beetje Sardinië in huis te halen maar weet je niet hoe? Hieronder enkele looks die wat mij betreft erg aan het eiland doen denken.

Zomerinspiratie voor je interieur

Zomerinspiratie voor je interieur

 

 

 

 

Binnen wordt veel gebruik gemaakt van de fresco techniek: kalkverven die een gemarmerd effect creëren. Deze look is tegenwoordig helemaal een trend en je hebt dan ook veel producten om thuis hetzelfde effect te krijgen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de kalkverven van Painting the Past en Pure & Original. Maak de Sardinië look af met rustieke houten meubels, mooie keramieken potten en veel groen. Wanneer je de ruimte hebt zet dan een olijfboom binnen voor net dat extra mediterrane  sfeertje.

Zomerinspiratie voor je interieur

Zomerinspiratie voor je interieur

De flora op dit Italiaanse eiland is natuurlijk wonderschoon. Dit creëer je thuis door vetplanten, kruiden- of heideplanten, lavendel of cactussen in terracottapotten bij elkaar te zetten. Deze Serax potten met prachtige prints in groen/blauwe tinten zijn verkrijgbaar in de VT Wonen Shop. Ze doen mij echt denken aan het Sardeense eiland sfeertje.

Zomerse wooninspiratie

Zomerse wooninspiratie

 

 

 

 

Nu was ik een aantal weken geleden bij  Woonexpress aan het neuzen, de  collecties aan het bekijken en bovenstaande items vielen me toen al  gelijk op en hoe toevallig, ze passen helemaal in de Sardinië look. Ik ben vooral fan van de metalen tijdschriftenbak. De groene kleur, het motief en de vintage uitstraling doen me denken aan de mooie ijzeren hekwerken die ik tegenkwam.

Zo en nu weer even afkoelen in la piscina. Chiao, a la prossima!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.