10 x waarom een dreumes thuis zo gezellig is

28 september 2016

Soms kan ik het niet geloven dat mijn kleine meisje alweer 1,5 jaar oud is. Ik weet nog als de dag van gister dat ze geboren werd, na een bevalling van drie uur. En toen de maanden voorbij gingen, vroeg ik me vaak af hoe ze zou zijn als dreumes of peuter. Ik fantaseerde haar altijd groter dan dat ze was. En ik wilde zo snel mogelijk de baby-fase uit. Zonde eigenlijk, want hoe pittig het ook is met een baby (en dan vooral de tweede), het is ook een bijzondere tijd. Alle leeftijden hebben z’n charme. Maar toch, nu ze daadwerkelijk een dreumes is, weet ik weer waarom ik dit zo’n geweldige leeftijd vind.

Dit zijn de 10 belangrijkste redenen waarom een dreumes geweldig is:

 1. Ze praat. We voeren hele gesprekken. Althans, zij voert hele gesprekken waar ik af en toe de kern uit kan halen. De eerste woordjes die ze ooit zei waren eten, koetje (lees:koekje) en nee. Cute.
 2. Ze vindt nog steeds (bijna) ál het eten lekker wat ik voor haar neerzet. Stronken broccoli, spinaziesoep, boontjes. Ze eet alles wat groen is en haar broer juist écht niet (meer) eet. En het liefste de hele dag door.
 3. Ze eet altijd netjes haar bordje leeg en vraagt vaak om meer eten als het op is. Dankbaar als ze is voor mijn geweldige (ahem) kookkunsten.
 4. Ze loopt volop, als sinds ze een jaar is. En ze probeert te rennen op haar manier. Het ziet er niet uit, maar mijn hartje smelt.
 5. Dansen op muziek is net als eten: het is geweldig en het liefste doet ze het de hele dag.
 6. En als ze dan danst, dan is het zo heerlijk om te kijken naar haar a-ritmische geschud met haar billen, haar geklap en haar pogingen om te springen. Zo aandoenlijk.
 7. Ze lacht om mijn grapjes. Waar mijn bijna 4-jarige zoon regelmatig zegt “dat ik niet zo raar moet doen”, lacht zij met hoge gilletjes om alles wat ik doe. Goed voor mijn ego 😉
 8. Ze wil graag kusjes geven. Ook daar is mijn bijna 4-jarige zoon tegenwoordig regelmatig te stoer voor. Maar zij doet het met regelmaat.
 9. Als ze Bumba ziet, gaat ze zwaaien en hem roepen. En ik moet meedoen, waardoor we beide zwaaien naar de televisie. En dat maakt haar zo blij. Smelt.
 10. Ze rent geregeld achter haar broer aan alsof hij haar grootste held is en alsof ze nog nooit zo’n fantastisch schepsel eerder heeft gezien. Smelt.

Het spreekwoordelijke behang

Tuurlijk zijn er ook wel eens momenten dat ik haar achter het spreekwoordelijke behang wil plakken. Wanneer ze bijvoorbeeld na het douchen niet aangekleed wil worden en heftig protesteert. Of wanneer het te lang duurt tot ze naar beneden mag voor haar broodje, omdat papa en mama nog even willen snoozen in bed. Vooral heel vervelend op zondagochtend. Maar desalniettemin, het een fantastische leeftijd. En nu ik dit heb opgeschreven, vergeet ik het nooit meer.

Waarom een dreumes thuis zo gezellig is

Izzie, dreumes.

Lees ook:

De peuterpubertijd: woedeaanvallen en driftbuien
Superfood voor je kleine: avocado
Waarom een koppig kind later meer gaat verdienen

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bevallingsverhaal: de ontmoeting met mijn gynaecoloog * mamaschrijft - […] 10x waarom een dreumes thuis zo gezellig is Zo krijg je binnen een minuut je baby in slaap […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.