28 weken zwanger. Het derde trimester + de naam.

Ik ben 28 weken zwanger en hiermee is dus officieel het derde trimester ingegaan!

Twee dagen later dan dat ik eigenlijk een afspraak had, maar vandaag was ik dan weer eens bij de verloskundige. In eerste instantie dus afgelopen maandag, maar met mijn wazige hoofd ben ik vrolijk koffie gaan drinken met een vriendin na de dansles van Izzie. En dus totaal vergeten dat ik een afspraak had. Zullen de hormonen zijn!

Derde trimester

Vandaag ben ik dus 28 weken zwanger en dat is officieel het derde trimester. Bij de verloskundige was alles goed, bloeddruk prima, hartje klopte nog. Beide kids waren mee en vonden het maar wat interessant. Gisteren heeft Raf voor het eerst de baby voelen bewegen. Hij maakte een sprongetje van blijdschap en was tevens helemaal verbaasd dat hij het zo goed kon voelen! Dat is tevens een teken dat de baby flink aan het groeien is. Zoals ook hoort bij dit trimester.

Ik vond dit trimester bij de vorige zwangerschap het zwaarst, omdat ik in de laatste weken last kreeg van mijn bekken. Ik waggelde als een pinguïn vooruit en heel romantisch was het zwanger zijn toen niet meer. Ergens kijk ik daar nu dus wel tegenop, het liefste blijf ik uiteraard nog zo lang mogelijk fit. In elk geval nog tot na de vakantie naar Portugal die binnenkort gepland staat! Tot op heden is me dat nog goed gelukt. Ik werk nog gewoon en race met de kids op de fiets overal naartoe. Het is toevallig nu net dat ik een beetje mijn rug voel, na een drukke woensdag waarbij de kinderen allebei thuis zijn. Dat zijn de pittigste dagen.

28 weken zwanger en gewichtstoename van de baby

Maar goed, het derde trimester dus. Dat betekent dat de baby groeit van 36,6 cm en 865 gram tot  (gemiddeld) 51 cm en 3.500 gram. In lengte verdubbelt hij dus niet meer, terwijl hij in gewicht nog vier keer zo zwaar wordt! Een groot gedeelte van deze gewichtstoename zit in (baby)vet. Ongelooflijk eigenlijk, want mijn buik is voor mijn gevoel nu al tonnetje rond en best zwaar terwijl ik echt nog 12 weken moet.

De naam

Het wordt nu ook tijd dat we een naam gaan bedenken. We hebben wel wat opties, maar veel daarvan hadden we ook al bedacht voor we Izzie kregen. Heel stom, maar nu voelen die namen als een soort van B-keuze. We gaven ze niet aan Izzie, maar wel aan baby 3… Slaat nergens op natuurlijk! Mooi is mooi. En waarschijnlijk wordt het één van die namen. Wij vinden heel veel namen uit de top20 best mooi, maar kiezen liever voor een naam die niet zoveel voorkomt. Voorlopig heeft ze alleen nog haar werknaam: Truus. In progress dus…

Ben jij ook 28 weken zwanger? 

Hieronder nog even een shameless belly selfie in de toilet op mijn werk! 😉

FullSizeRender-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

36 weken zwanger.

38 weken zwanger.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results