3x hoe je het leuk houdt thuis met je vent.

Het leven met twee kinderen is druk. Gezellig, maar heel erg druk. En soms komt daarmee je relatie in het gedrang. Mariska heeft de gouden tip om het leuk te houden.

Het leven met twee kinderen is druk. Gezellig, maar heel erg druk. Het is een continue riedel van ‘Eat, (do not) Sleep, Work, Diapers, Repeat’. En zoals ik al vertelde in mijn vorige blog komt daarmee het sociale leven nog wel eens in het gedrang (dus we omarmen die tunnel maar even 😊).

Maar wat soms ook in het gedrang komt is je relatie. Met één kind verandert er al veel, maar met twee kinderen merken wij echt dat er dagen zijn dat we compleet langs elkaar leven. We noemen elkaar dan met een knipoog ‘Logistiek Manager 1’ en ‘Logistiek Manager 2’.

Leuk stel

Een tijdje geleden hoorde ik het verhaal van een oud collega die twee kinderen heeft die net iets ouder zijn dan de onze. Zij en haar vent hadden altijd een prima relatie maar waren totaal uit elkaar gegroeid in de tropenjaren met de kids. Ze zijn inmiddels gescheiden. Ik leefde heel erg met haar mee en niet alleen omdat ik zo rot voor haar vond (want jeetje wat is dat een klote situatie) maar het was ook wel een wake-up call. Zo snel kan het dus gaan van ‘leuk stel’ naar ‘we zien elkaar bij de mediator’.

Ik ben toen eens gaan rondvragen en gaan lezen over tips om je relatie goed te houden in deze drukke tijden. Ook als je geen kids hebt maar ‘gewoon’ een hectisch leven kun je deze tips volgens mij prima toepassen.

Deze tips om je relatie leuk te houden werken (tot nu toe) voor ons:

  1. Geef elkaar (bij thuiskomst) een zoen. Blijven doen!

Eerlijk, soms kom ik met baby op de heup en peuter aan de arm binnen gestrompeld en is het láátste waar ik aan denk een gezellig kusje van de wederhelft. Maar toch proberen we er allebei aan te blijven denken om ergens in de eerste 10 minuten van thuis komen elkaar even een kus te geven. Ik merk echt dat dat even ons momentje als stel is en dat als we het overslaan ik pas écht het idee heb dat we langs elkaar heen leven.

Ik las online het volgende: “(…) toen onderzoekers van de Amerikaanse Arizona State University getrouwde stellen instrueerden om elkaar minstens twee keer per dag te zoenen, gaven die stellen na een tijdje aan dat ze minder stress voelden en een stuk tevredener waren over hun relatie. En dat was nog niet alles! Hun cholesterolniveau was meetbaar gedaald, ze maakten minder ruzie en begrepen elkaar beter. Alleen maar door te zoenen.”

  1. Smeer die make-up, trek die jurk aan en ga erop uit

Ik ga hier natuurlijk niet beweren dat ik alleen maar über stylish door het leven ga. Integendeel, zodra ik thuis ben gaat het huispak aan. Diezelfde iets te grote trainingsbroek, afgewisseld met een afgetrapt shirt met korte óf lange mouwen (jaja, hoezo geen variatie?). En weet je, da’s ook ok. Je moet in alle drukte soms ook gewoon kunnen relaxen en even de boel de boel laten. MAAR: zorg ervoor dat je er af en toe samen op uit gaat (of laat je vrienden je dwingen) en maak er dan werk van. En ja dan loop je de kans dat je net die mooie jurk aan hebt en dat de spaghetti eroverheen vliegt. Maar trek ‘m aan, zoek je make-up onderin de la en doe je best. Luchtje erbij en als hij dan hetzelfde doet zie je elkaar weer even als man en vrouw in plaats van huissloof.

  1. De gouden tip: organiseer je thuis date-night!

Deze laatste tip is wat mij betreft goud waard. Een ander oud collegaatje vertelde me een jaar geleden over hoe zij op vrijdag lekkere kaasfondue had gemaakt, de kinderen naar bed had gebracht, de tafel had gedekt en zalig met haar vent thuis had gegeten. Gewoon even rustig praten, geen getetter of gehuil er doorheen, kaarsjes aan en klaar. En dus geen dure oppas, duur restaurant en allerlei geregel. Je zet de kinderen gewoon aan hun avondeten en eet zelf niet mee. Even honger lijden maar als de kindjes in hun mandje liggen heb je echt even tijd voor elkaar. Kun je bijvoorbeeld eens vragen hoe het op zijn werk was zonder je zin na 3 woorden alweer af te breken ‘Nee Guus, die broccoli mag NIET in de neus!’.

Doordat thuis samen eten lekker laagdrempelig is, proberen wij het iedere week op vrijdag te doen. Tuurlijk, het lukt niet altijd, maar we proberen het wel. En daardoor hebben we al een paar heerlijke avondjes gehad en zelfs heel nerdy na het eten samen aan een puzzel van 1000 stukjes gewerkt (ja, lach maar! Koop er ook eens eentje en vertel me dan eerlijk dat het niet verslavend is 😊). Even niet als zoutzakken op de bank maar samen lekker eten en iets leuks doen. Doe er je voordeel mee!

Dit zijn mijn 3 tips maar ik hoor graag wat jouw tip is om het thuis gezellig te houden in drukke tijden!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results