5x leuk om te verzamelen voor ‘later’.

Mijn ouders zijn nooit echt van het foto’s maken geweest. Ook niet van het bijhouden van boekjes en dat soort dingen. Daar waar mijn zus nog net een half volgeschreven boekje heeft en een klein foto album, moet ik het doen met 2 babyfoto’s en een leeg boekje. Kijkende naar die babyfoto’s begrijp ik heeeeel goed waarom ze niet wat meer foto’s hebben gemaakt. Ik was echt een gedrocht van een baby. Echt hoor. Mijn moeder was zich daar toen ook wel van bewust. En mijn oma ook. Toen mijn ouders een weekje weg gingen en mij bij oma dropten, zei die zelfs na die week “Ze is al iets minder lelijk geworden”. Ja, zo erg was het dus gesteld met me. Maar goed. Lelijk in de luier, schoon in de sluier, toch? Alleen heb ik tot nu toe nog steeds geen sluier op gehad… dus dan zal ik nog wel niet op mijn mooist zijn. 😉

Herinneringen van vroeger

Maar goed, even terug naar de titel; 5 leuke dingen voor later. Hoewel ik het mijn ouders nooit kwalijk heb genomen dat ik vrij weinig (fysieke) herinneringen aan mijn jeugd heb, lijkt ‘t me voor Sverre wel leuk om wat van ‘vroeger’ te hebben als hij volwassen is. Nu ben ik net zo goed als mijn ouders in het volhouden van vastleggen van dingen, dus pin me er niet op vast dat ik deze onderstaande tips zelf ook allemaal ga doen en voltooien…

5 tips om te verzamelen ‘voor later’

1. Wat was er in het nieuws op je geboortedag?

Hoe leefden de mensen, is er iets memorabels gebeurd? Hoe zagen advertenties eruit? Bewaar een krant van de geboortedag van je kind. Op de dag zelf denk je er waarschijnlijk niet aan en ligt ie zo bij het oud-papier. Maar mocht je nog moeten bevallen…noteer het ergens. Ikzelf heb na een oproepje, nog een regionale krant van mijn oom ontvangen van de geboortedag van Sverre. Superleuk! Zo werd op Sverre’s geboortedag bekend dat zowel Famke Louise als Corry Konings mee gaan doen aan Expeditie Robinson. Nou.. dat wil je toch niet missen?

2. Toch zo’n boekje

Tja, heel afgezaagd, maar toch een boekje. Zelf heb ik er een gekregen van mijn schoonzusje. Eén met niet te veel vragen en niet te veel plek voor foto’s. Gewoon lekker simpel. Ik loop nu alweer bijna een maand achter (van de 4 maanden… oi oi, gaat de goede kant op), maar ik heb me voorgenomen dat boekje te vullen. Ik heb een app op m’n telefoon gezet en kan met 3 klikken foto’s bestellen die dan thuis worden gestuurd. Makkelijker kan het bijna niet. Wanneer de foto’s op de deurmat liggen, word ik er zelf ook weer even aan herinnerd ’t boekje te vullen.

3. Kerstballen/ vakantietraditie

Pascal en ik zijn dol op Kerst. Nee, we zijn niet van die overdreven ‘nog xxx dagen tot Kerst plaatjes post’ers’ op social, maar na Sinterklaas staat er snel een boom. Sinds we samen zijn kopen we elk jaar allebei een nieuwe kerstbal. En dat gaan we met Sverre ook doen. Ieder jaar mag hij een bal uitzoeken. En hoe lelijk die ook is, hij komt in onze boom. Mocht Sverre het huis uitgaan, dan heeft hij al een basis aan kerstballen. Leuk voor later.

Dit kun je uiteraard ook met vakanties doen. Laat hem of haar elke keer als jullie op vakantie gaan een souvenir uitzoeken.

4. Kassabonnetjes

Deze hoorde ik van een familielid. Bewaar eens een paar kassabonnen. Gewoon zodat je kind zich kan verbazen over hoe goedkoop vroeger alles was. Deze moet je dan haast bijna wel weer in een boekje plakken…. Dat wel.

5. Vriendenboekje voor je kind

Je kent ze vast nog van vroeger. De vriendenboekjes. Je kunt hier niet vanaf 0 mee starten, maar wel leuk. Koop zo’n boekje vul elke verjaardag samen met je kind de vragenlijst in. Plak er uiteraard ook een (pas)foto bij. Een leuke manier om te zien hoe (de interesses van) je kind veranderen.

Heb jij nog leuke, aanvullende tips op deze vijf van Susanne? Laat het ons weten in een comment hieronder of op Facebook.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results