Aandacht verdelen onder je kinderen.

Een uitdaging voor veel ouders: aandacht verdelen onder je kinderen. Papa Frank heeft ze het liefst omstebeurt.

Omstebeurt. Ik heb geweldige, heerlijke, leuke, knappe, slimme en vooral ook hele lieve kinderen. Ze zijn grappig attent, behulpzaam en soms ook heel zorgzaam voor elkaar, maar ze zijn met zoveel… Nou ja, het zijn er drie, maar alles is relatief en drie is soms heel veel.

Drie betekent dat je je aandacht moet verdelen en ik kan niet tegelijkertijd Mario Wii spelen, naar een zelfverzonnen mop luisteren en een blokkenhuis bouwen. Geduld is een eigenschap die zich bij alle drie nog wat verder moet ontwikkelen (en bij mij misschien ook wel), dus dat loopt niet altijd even lekker…Als ik eens een uurtje of soms ook maar tien minuten met één van de kinderen heb, merk ik dat dat voor allebei veel fijner is. Ik kan mijn volledige aandacht geven en mijn zoon of dochter geniet daarvan.

Soms hoeven we niet per se meer iets te spelen, maar krijg ik zonder er naar te vragen te horen wat hen bezig houdt, dat de juf boos op hem werd, dat ze verliefd is, dat het zo spannend is dat hij mama niet van het moederdagcadeau mag vertellen of een spontane kus van de jongste nadat ze het blokkenhuis omgegooid heeft. Zij genieten van de exclusieve aandacht die ze van mij krijgen en ik geniet van hun aandacht, openheid en dankbaarheid. Ik hou van mijn drie heerlijke, lieve en zorgzame kinderen en het allerliefst  heb ik ze ‘omstebeurt’.

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results