Aandacht verdelen onder je kinderen.

10 juni 2013

Omstebeurt. Ik heb geweldige, heerlijke, leuke, knappe, slimme en vooral ook hele lieve kinderen. Ze zijn grappig attent, behulpzaam en soms ook heel zorgzaam voor elkaar, maar ze zijn met zoveel… Nou ja, het zijn er drie, maar alles is relatief en drie is soms heel veel.

Drie betekent dat je je aandacht moet verdelen en ik kan niet tegelijkertijd Mario Wii spelen, naar een zelfverzonnen mop luisteren en een blokkenhuis bouwen. Geduld is een eigenschap die zich bij alle drie nog wat verder moet ontwikkelen (en bij mij misschien ook wel), dus dat loopt niet altijd even lekker…Als ik eens een uurtje of soms ook maar tien minuten met één van de kinderen heb, merk ik dat dat voor allebei veel fijner is. Ik kan mijn volledige aandacht geven en mijn zoon of dochter geniet daarvan.

Soms hoeven we niet per se meer iets te spelen, maar krijg ik zonder er naar te vragen te horen wat hen bezig houdt, dat de juf boos op hem werd, dat ze verliefd is, dat het zo spannend is dat hij mama niet van het moederdagcadeau mag vertellen of een spontane kus van de jongste nadat ze het blokkenhuis omgegooid heeft. Zij genieten van de exclusieve aandacht die ze van mij krijgen en ik geniet van hun aandacht, openheid en dankbaarheid. Ik hou van mijn drie heerlijke, lieve en zorgzame kinderen en het allerliefst  heb ik ze ‘omstebeurt’.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.