Al het suffe is voor ‘boomers’. Ja, voor jou dus mama.

Ik trek het ene t-shirt na het andere uit het rek en hou het omhoog voor de puber. Hij kijkt ongeïnteresseerd naar mijn vondsten. 

Met verveelde blik: “Ah nee die strepen, echt stom.” 
Met dodelijke blik: “die is roze. Dan kijk ik op een varken.”
Met minachtende blik: “vet kinderachtig.”
Met ogen half dicht: “tsss daar staan lama’s op.”

Ik loop verder, hij sleept zich voort. 13 jaar, 1.90m, op Nikes maat 46. We kwamen voor ‘een zomerjas’. Mijn idee. Hoe stom. Hoe kwam ik erbij. Een zomerjas. “Zo suf”. 

Een boomer-jas, zo suf

Hij paste er met tegenzin twee. De eerste, een soort legergroene jeansjack kon hem helemaal niet bekoren: “die stof is hard en schuurt” de tweede, een soort dunne bombshell jas kreeg ook geen goede recensie: “een boomer-jas”. Ik kan jullie vertellen, dat is niet best. Er bestaan boomer-schoenen, boomer-kapsels, boomer-auto’s (waar wij er een van hebben) en dus ook boomer-jassen. 

Mission Impossible

Een zomerjas. Mission impossible. Ik voelde me net mijn moeder die groot belang hechtte aan “goede schoenen”. Dat kwam erop neer dat ik mocht kiezen uit een wanstaltige collectie sandalen van Bunny, Renata of Pinokkio. Die laatste waren het lelijkst. Met mijn rare dunne bananenvoeten kon ik dan kiezen uit maximaal twee lelijke modellen. Wijdtemaat 1. Toen had ik nog dunne ledematen. 

Terug naar de puber. Hij koos een ubersaai donkerblauw vest uit met het merk groot afgebeeld op de borst. Puberella noemt hem een merkslet.Ik rekende stiekem nog een gezellige gestreepte polo af. Ssst, don’t tell. Die leg ik bovenop de stapel shirts in de hoop dat ie m aantrekt. 

Kritische puber

Ik mijmer en denk terug. Aan schattige Nijntje hemdjes, roze polo’s, gele regenlaarsjes….Terug naar de werkelijkheid. De kritische puber wil niet opvallen en hult zich in schutkleuren zodat hij niet opvalt in de jungle. Maar voor mij en voor iedereen die dat wil zien is juist hij de felgekleurde bloem in die jungle. Daar heeft hij geen T-shirt met lama’s voor nodig. 

Ps. Dit bericht kan ik alleen delen op FB (dat is namelijk voor boomers) en niet op Insta want dan leest ie het. En dat is “vet ongemakkelijk”. Je snapt.

Al het suffe is voor 'boomers'. Ja, voor jou dus mama.

Lees ook:

Puber dilemma: wel of geen alcohol

Meivakantie met pubers: slapen en gamen

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results