Alles wat je wilt weten over nagellak

Het behoeft geen uitleg dat de meeste vrouwen een warm kloppend hart krijgen van mooie en verzorgde nagels. Het lakken van nagels is echter precisiewerk en vergt tijd en geduld – iets wat je als drukbezette moeder misschien niet altijd hebt. We vertellen je alles over nagellak, inclusief hoe je het beste resultaat krijgt.

De geschiedenis van nagellak

Wist je dat men zelfs tijdens de oudheid al bezig was met de verzorging van de nagels? Wanneer nagellak precies is ontstaan is onduidelijk, maar naar verluidt hielden vrouwen zich in 5000 voor Christus al met nagelverzorging bezig. Uiteraard ging het vroeger wel een tikje anders dan nu. Zo vijlden vrouwen in de oudheid hun nagels met grove stenen.

Welke soorten nagellak bestaan er?

Hoe anders is het nu: het aanbod van nagellak en nagelverzorgingsproducten is zo groot, dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Welke soorten nagellak zijn er nu eigenlijk precies?

Gewone nagellak

Gewone nagellak koop je in nagenoeg alle beautywinkels. Het is redelijk praktisch om aan te brengen, hardt vanzelf uit en is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Je kunt kiezen uit een glanzende of een matte afwerking. Daarnaast zijn er speciale varianten, zoals glow in the dark. Het nadeel van gewone nagellak ten opzichte van gellak is dat het na een paar dagen vaak al niet meer mooi is.

Sneldrogende nagellak.

Voor de drukke mama’s onder ons is sneldrogende nagellak een handige oplossing. Dit type nagellak droogt namelijk razendsnel, vaak al binnen een minuut. Helaas kleven er wel een aantal nadelen aan sneldrogende nagellak: je nagels kunnen erdoor uitdrogen en het blijft doorgaans minder lang zitten.

Gellak

In tegenstelling tot gewone nagellak, blijft gellak meerdere weken mooi. Dit is dus ook een voordeel als je weinig tijd hebt. Hoewel je er even voor moet gaan zitten, heb je er daarna een langere periode geen omkijken meer naar.

Gellak won de afgelopen jaren aan populariteit en er is anno 2021 dan ook een flink aanbod. Je kunt er zelfs steentjes of glitters in (laten) verwerken. Gellak hardt alleen uit met speciale lampen. Om die reden moet je óf naar beautysalon gaan, óf je moet zelf het juiste materiaal in huis halen.

Er hangt wel een prijskaartje aan gellak. Zeker als je het in een salon laat doen, ben je al snel minstens 20 euro per maand kwijt. Een ander nadeel is dat gellak belastend is voor je nagels. Het is dan ook aan te raden om je nagels regelmatig even te laten ‘rusten’. Bovendien moet je de restjes professioneel laten verwijderen, omdat er
anders mogelijk stukjes van je eigen nagels loskomen. Hier zitten extra kosten aan verbonden.

Nagelverharder

Nagelverharder is een speciale lak met een doorzichtige kleur die je nagels verstevigt. Wanneer je broze nagels hebt, breken ze erg gemakkelijk af. Nagelverharder biedt dan uitkomst. Bovendien bescherm je je nagels zo tegen eventuele beschadigingen.

De kleur van de nagellak kiezen

Natuurlijk hangt de kleur die je kiest voor een groot deel af van smaak. Maar je kunt wel aan de ondertoon van je huid zien welke kleuren je het beste zullen staan. Zijn de aderen op je pols paarsblauwig? Dan heb je een koele ondertoon en staan koele kleuren nagellak je het best. Als de aderen op je pols groenig zijn, heb je juist een
warme ondertoon. Warme kleuren zijn dan een betere keuze.

Tips voor het lakken

Tot slot geven we je nog wat tips voor het lakken mee, zodat je het allermooiste resultaat krijgt:

  • Schud de nagellak niet voor je gaat lakken, dit zorgt namelijk voor luchtbelletjes. Hierdoor breng je de nagellak minder egaal aan.
  • Bereid je nagels voor op het lakken. Was je handen goed en doe basecoat op voordat je begint, hierdoor blijft je nagellak langer zitten en verkleuren je nagels minder snel. Heb je zwakke nagels? Gebruik dan nagelverharder als basecoat. Daarnaast is het aan te raden om je nagelriemen terug te duwen, dan lijken je nagels langer.
  • Kies voor meerdere dunne laagjes in plaats van één dikke laag. Laat de lagen tussendoor goed drogen.
  • Heb je echt geen tijd om je nagels te laten drogen? Pro tip: houd ze kort onder een koude kraan. De nagellak verstijft dan.
  • Vergeet de topcoat na het lakken niet. Ook dit zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten.
Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results