Alsjeblieft, geen curling moeder!

13 september 2017

Je leest in allerlei tijdschriften en online vaak genoeg over bepaalde stereotype moeders. De Pinterest Perfect mom, de Chaoot, de Akela, Carrièremoeder, Eco mama, Laissez-faire Creabea en last but not least de FitMom. En diep van binnen weet je van jezelf ook wel welk type moeder je ongeveer bent. Met alle voor- en nadelen daarvan 😊.

Ik ben de ‘ik-houd-van-rust-reinheid-en-regelmaat’ moeder, ik geef het toe.

Ik lees veel te veel boekjes over slaap-eet-speel ritmes, Google me helemaal suf als er een snotje onderaan het neusje van mijn schatjes hangt en vraag overal rond hoe iedereen in godsnaam de deur uit komt met twee kinderen (en implementeer alle tips direct). Ok, dan nog maar een gênante biecht: wij ‘oefenen’ thuis dus ook met hoe we straks als ik weer werk de logistiek gaan doen. Door dus in de weken dat Wouter nog thuis was een keer de wekker op 06:00 te zetten en alle ochtendspits stappen te doorlopen. Twee projectmanagers in 1 huis, dan krijg je dat.

Je kunt je voorstellen dat toen mijn oudste geboren werd, het voor mij even wennen was als de dag ineens COMPLEET anders verliep omdat meneer Koekepeer besloot niet te gaan slapen. Of juist wel en dan 3 uur achter elkaar. Ik mag concluderen dat ik in de afgelopen twee jaar en vier maanden iets heb geleerd over soms de boel de boel laten, maar ik weet zeker dat er andere mama’s zijn die mij zien als een enorme controlfreak. Of een betweter. Of een boekenwurm. Er is vast genoeg dat je daarvan kunt vinden – daar zijn wij mama’s dan toevallig allemaal goed in.

Ach, ik heb het dan weer niet zo op de ‘ik-kan-over-niets-anders-meer-praten’ types en de ‘mijn-kind-volgt-zijn-eigen-pad-dus-mag-prima-jouw-salontafel-slopen’ moekes. En zo hebben we allemaal onze voorkeuren en ontdekken we allemaal vanzelf wat voor type moeder we zijn. En is er dus ook geen goed of slecht. Nou ja….

Er is wel één type moeder dat ik nooit in mijn leven genoemd wil worden, ben ik onlangs achter gekomen.

Ik stond hoogzwanger met een groep meiden te borrelen toen één van hen vertelde dat ze lerares is op een basisschool. We kwamen te spreken over wat ze soms te stellen heeft met de ouders en dan specifiek de moeders. En toen dropte ze achteloos de term: “curling moeders”. Voor alle duidelijkheid: de sport ‘curling’ is dat bowlen op een ijsbaan met een hele grote bezem erbij. Got the picture?

Curling moeders zijn dus moeders die als hun lieve schatje een keer een uitdaging voor zich ziet direct die grote bezem erbij pakken en als een dolle gaan vegen. Haal de moeilijkheden zo gauw mogelijk weg zodat mijn hartendiefje er niet tegenaan hoeft te lopen. Poetsen, poetsen, poetsen! Ik zie dat dan ook meteen voor me, zo’n moeder met een hele grote bezem op het ijs die maar roept “wacht even schatje, ik maak die presentatie wel voor je!”

Alsjeblieft, geen curling moeder!

Laat de juffen op de basisschool waar mijn zoontje over twee jaar komt mij maar een enorme controlfreak, betweter en boekenwurm vinden. Maar als-je-blieft, ik hoop met heel mijn hart dat ik nooit een curling moeder word genoemd!

Foto: wordcurling.org

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.