#benikdit: een boek over het niet-roze wolk gevoel na de bevalling.

De roze wolk als je eenmaal voor het eerst je baby in je armen hebt is de mooiste tijd van je leven… zo wordt het tenminste heel vaak en hardnekkig verteld. De iets mindere leuke kanten zoals zwaarder worden, slapeloze nachten en hormonale tranen horen erbij en stellen niets voor in vergelijking met het babysprookje. Maar wat als je dat niet zo ervaart nadat je bevallen bent? Wat als je het je eigenlijk best wel tegenvalt en je het hele moederschap ingewikkeld vindt.

Niet happy na bevalling

Best veel vrouwen ervaren dit na hun bevalling. Het is niet zo erg als een postnatale depressie maar het is ook zeker geen roze wolk. 

Mariska weet hier alles van. Zij voelde zich helemaal niet zo happy na de bevalling. En misschien wel het hele eerste jaar niet. Uiteraard was de liefde voor haar kind heel sterk, maar het moederschap viel haar zwaar. Achteraf gezien had ze het fijn gevonden als ze had geweten dat dit gevoel ook bestond. Geen roze wolk, geen postnatale depressie, maar iets wat er tussen in hangt. En daarom heeft ze een boek geschreven. Voor andere moeders die zich herkennen in dit gevoel

De perfectionist in #benikdit

In haar boek #benikdit omschrijft ze zichzelf als een perfectionist. En ze wil graag het eerlijke verhaal vertellen van hoe het echt is als een perfectionist moeder wordt. Iedere moeder (en vader) moet na de komst van een kind weer even op zoek naar een nieuwe balans. Hoe werkt dit nieuwe leven met een nieuwe rol erbij? Voor Mariska was dit ook enorm zoeken. Ze was gewend om altijd keurig te voldoen aan de maatstaven van perfect: ze studeerde hard, werkte hard, ontmoette een leuke man, kreeg een goede baan en een mooi huis. Alles volgens het perfecte plaatje.

En toen werd ze moeder.

De trucjes die ze zichzelf had aangeleerd om alles onder controle te houden en perfect te laten verlopen werkten niet meer toen ze eenmaal een kind had. En daardoor werd ze keihard met zichzelf geconfronteerd.
Ze voelde zich helemaal niet die stralende moeder, ze voelde zich vooral steeds heel erg mislukt. Niet goed genoeg als moeder, vrouw, vriendin en dochter. En juist alleen maar bezig met aan het perfecte plaatje te voldoen. En daar schrijft ze heel open over in haar boek.

We krijgen als lezer een heel persoonlijk kijkje in verschillende situaties in haar leven. En dat is soms grappig, maar soms ook verdrietig. Leert ze hier mee te leven? Dat moet je maar zelf lezen in het boek!

Winnen?

Omdat Mariska altijd heel veel mooie verhalen heeft geschreven voor Mamaschrijft, mag ik 2 exemplaren weggeven. Herken jij jezelf in de perfectionistische moeder of ken je iemand die herkenning zal kunnen vinden in dit boek? Geef een gil in de comments en wie weet win jij dit inspirerende boek.

#benikdit
Boek van Mariska over moederschap.
Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results