Bevallingsverhaal: de ontmoeting met mijn gynaecoloog

10 oktober 2016

Ik zie hem staan, met zijn zonnebril op, polootje aan. Hij loopt met een drankje door de menigte, heel relaxed, overduidelijk hier met vrienden of gezin. Hij oogt ontspannen in de zon. Ik kijk naar hem en denk: waar ken ik hem toch van?

Dan schiet het door mijn hoofd.

Hij stapt de kamer binnen, zegt: “we hebben het de hele dag al over u” en drukt me de hand. Krachtig, resoluut, vertelt hij me wat volgens hem het plan is. Mij een stuk helpen, dan proberen te persen en als het niet lukt een keizersnede. Wouter en ik knikken van ja. Ik voel me sterk en terwijl hij weg loopt ga ik met de arts-assistente aan de slag. Ze is lief hoor, maar het schiet nog niet zo best op. En dan komt hij terug, neemt het werk van de vriendelijke dame over en neemt de leiding.

Hij schreeuwt, sleept me er met zijn luide stem doorheen.

Hij kijkt me doordringend aan, ik ga doen wat hij zegt. En dat gaat goed. Maar niet goed genoeg. Zijn strenge blik verandert in een zachte, hij legt ons uit dat ik zó goed mijn best heb gedaan maar dat het toch een keizersnede wordt. We accepteren het omdat hij het zo vriendelijk brengt en vooral benadrukt dat het niet aan mijn harde werk ligt. In de OK krijgt zijn co-assistent strenge instructies: netjes hechten zal hij! Ik stel me zo voor dat die persoon met opperste concentratie heeft gehecht, want het werd inderdaad heel netjes. Onze kleine man werd even bij me gelegd, een gezond kind. Dan komt mijn held, mijn rots, de gynaecoloog die ik 3 uur geleden nog niet kende, bij me staan om me uit te leggen hoe het gegaan is en dat hij zeker weet dat ze een goed besluit hebben genomen om tot een keizersnede over te gaan.

Bizar

Hoe je in zo’n korte tijd zoveel steun vanuit een onbekende kan ervaren. In mijn kraamtijd neemt hij in de verhalen een soort mythische proporties aan. En die vent, die held, die mijn kind gezond ter wereld bracht, die heeft dus ook gewoon een leven. Waarin hij een biertje drinkt en zonder witte jas rondloopt. Waarin hij geen levensreddende acties aan het verrichten is. Waarin hij even geen blijvende impact op iemands leven maakt. Jeetje. Voor mijn gevoel klopt het niet. Het is alsof Batman gewoon bij de Appie op de hoek rond sjouwt, for everyone to see. Alsof je in de wachtruimte van de tandarts naast Spiderman gaat zitten. Dat je je bedenkt dat mannen als Barack Obama ook wel eens naar de wc moeten.

Mijn gynaecoloog, mijn held, blijkt dus ook maar gewoon een mens. Daar moet ik even van bijkomen.

Lees ook:

10x waarom een dreumes thuis zo gezellig is
Zo krijg je binnen een minuut je baby in slaap

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mijn super snelle, maar heftige bevalling * mamaschrijft - […] Bevallingsverhaal: de ontmoeting met mijn gynaecoloog […]
  2. Recept voor truffels. Deze zijn zalig en koolhydraatarm! * mamaschrijft - […] Bevallingsverhaal: de ontmoeting met mijn gynaecoloog […]
  3. Iedereen verdient een 'Lotte' * mamaschrijft - […] Bevallingsverhaal: de ontmoeting met mijn gynaecoloog […]
  4. Soms moet het. Stoom afblazen. * mamaschrijft - […] De ontmoeting met mijn gynaecoloog […]
  5. Een panty voor Sinterklaas * mamaschrijft - […] De ontmoeting met mijn gynaecoloog […]
  6. Zo vieren we Sinterklaas. * mamaschrijft - […] De ontmoeting met mijn gynaecoloog […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.